Prøver igjen å kaste ut pakistansk søskenpar

Utlendingsnemnda prøver nå for tredje gang å kaste ut de pakistanske søsknene Fozia (22) og Abbas Butt (21).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige måned fikk søskenparet Fozia og Abbas Butt beskjed fra Oslo tingrett om at de fikk bli i Norge. Det var den andre gangen saken har vært avgjort i Tingretten. Onsdag leverte Utlendingsnemnda inn en anke, og saken skal nå opp på nytt i Borgarting lagmannsrett.

– Hvis de ønsker en ny fight så skal de få det. Personlig synes jeg det er dypt tragisk for søskenparet. De har levd i usikkerhet i 17 år og nå blir den perioden forlenget ytterligere. Ankesaken kommer også til å knuse dem fullstendig økonomisk, sier søskenparets advokat Arild Humlen til VG.

Søsknene har vært i Norge i 17 år. Moren deres døde i fjor, og de har ikke sett faren siden 1996. De har heller ikke vært i Pakistan siden 1996, og har ingen slektninger i landet.

Saken har vært en åtte år lang tautrekking. Striden har stått om hvorvidt de kan sies å ha «en særlig tilknytning til riket», eller burde sendes til foreldrenes hjemland.

Ingen av søsknene har i dag rett til å gå på skole eller ha lønnet arbeid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus