Uvant feltliv

<p>Kronprins Haakon deltar i disse dager på øvelsen <em>Nordlys </em>i Troms, der han lever som vanlig soldat. (Foto: Marius Andersen/Informasjonsavdelingen, Hærens styrker)</p>
Kronprins Haakon deltar i disse dager på øvelsen Nordlys i Troms, der han lever som vanlig soldat. (Foto: Marius Andersen/Informasjonsavdelingen, Hærens styrker)

Kronprins Haakon deltar nå som vanlig offiser i en øvelse i Troms. Feltlivet er en ny opplevelse for offiseren fra sjøforsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nærmere 20 minusgrader i området, men kronprinsen både sover i telt og spiser feltrasjoner som de andre soldatene. Ingen spesialbehandling til den kongelige majoren fra sjøforsvaret, som tidligere har tjenestegjort på missiltorpedobåt.

– Allierte skryter av de norske soldatene, og det er fint å se hvor profesjonelt de opererer på nært hold, sier han til Forsvarsnett.

På grunn av sin bakgrunn til sjøs er ikke kronprinsen vant til feltlivet, men han mener det er viktig for han å ha erfaring fra, og kunnskap om, flere avdelinger i Forsvaret. Oga han trives.

– Jeg er veldig glad i å være ute i naturen, og takket være godt utstyr klarer man å holde varmen i alle fall mesteparten av tiden, forteller kronprinsen.

Kronprins Haakon har vært i Troms i flere dager allerede. Men etter ønske fra Slottet er det få som vet at han er tilstede på øvelsen, skriver Aftenposten. Det er ventet at også kongen vil ta turen nordover i løpet av øvelsen.

Øvelsen kronprinsen deltar på går under navnet Nordlys og er en av flere mindre øvelser som blir arrangert i stedet for den planlagte storøvelsen Cold Response. Denne er avlyst på grunn av økonomisk innsparing i Forsvaret.

Personvernpolicy