Oppfordrer til massedrap i Oslo

Oppfordrer til massedrap i Oslo
Oppfordrer til massedrap i Oslo

Monstermarihøner er de siste dagene blitt observert i levende live flere steder i Oslo. Direktoratet for naturforvaltning oppfordrer folk til å drepe alle de finner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om harlekin-marihøna:


  • Marihøna har ikke noe norsk navn, men omtales som harlekin-marihøne
  • Den heter Harmonia axyridis på latin
  • Arten sprer seg lett til nye områder, og regnes som verdens mest invaderende marihøne
  • Den kan være en trussel mot norsk natur dersom den får etablere seg
  • Til marihøne å være er den ganske
    stor, 6-8 millimeter lang
  • Marihøna er oftest rød eller oransje med 0-19 svarte flekker

– Hvis du kommer over en marihøne som ser annerledes ut enn våre velkjente arter, bør du ta livet av den fortere enn svint, sier seniorrådgiver Øystein Størkelsen i Direktoratet for naturforvaltning (DN) til Dagsavisen.

Også i de tilfellene hvor man er usikker på om det virkelig er snakk om en monstermarihøne, også kjent som harlekinmarihøne, bør den drepes, mener DN.

– Det er bedre at det går med en marihøne av de 54 artene vi har i Norge, enn at en harlekinmarihøne slipper unna. Hvis harlekinmarihønene etablerer seg i norsk natur, vil vi stå overfor en økologisk katastrofe. De spiser bladlus, men også alt annet som kryper og går. Den naturlige balansen i naturen kan bli forrykket og etter hvert kan det bare bli harlekinmarihøner å se. Fordi de er giftige, er det ingen som kommer til å spise dem, sier Størkelsen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus