Kampen om Liverpool intensiveres

<p>Liverpools eiere George Gillett jr. og Tom Hicks, her sammen med administrerende direktør Rick Parry, etter at amerikanerne kjøpte opp klubben.  </p>
Liverpools eiere George Gillett jr. og Tom Hicks, her sammen med administrerende direktør Rick Parry, etter at amerikanerne kjøpte opp klubben.

George Gillett jr.s advokater er ifølge The Telegraph i møte med DIC i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På møtet diskuteres et oppkjøp av Gillettes aksjepost på 50 prosent i Liverpool. Ifølge den engelske avisen har Gillett intensjoner om å akseptere det arabiske investeringsselskapets bud, som er i størrelsesordenen 200 millioner pund.

Tidligere har det vært spekulert i at Gillett er gitt en frist for å besvare budet, hvilket ble tilbakevist av en talskvinne for DIC. Kilder tett på Gillett hevder likevel at amerikaneren føler seg presset til å godta budet.

Hvis Gillett avslår, vil DIC kjølne interessen på kort sikt, men vil neppe gi opp sin langvarige kamp for å oppnå eierskap i Liverpool FC.

Partenes største hindring er Gilletts medeier, Tom Hicks, som er kapabel til å kreve at kompanjongen selger aksjeposten til ham før noen annen potensiell kjøper kommer alvorlig på banen.

The Telegraph hevder Hicks nå ønsker å kjøpe én prosent av Gilletts andel, og dermed sikre seg aksjemajoriteten. I så fall kan DICs planer om oppkjøp forkludres – Hicks ønsker i utgangspunktet ikke å selge – og situasjonen i Liverpool forverres ytterligere.

DIC skal være villige til å nedbetale Liverpools enorme gjeld, dersom de overtar klubben.

Les også: Konflikten mellom Liverpool-eierne øker

Dramatisk dag

En rekke hendelser kompliserte situasjonen før eiersagaen i kveld tok en dramatisk vending:

Arabiske Dubai International Capital (DIC), Dubai-regjeringens investeringsfløy, bekreftet at man er i samtaler med Liverpools eiere om oppkjøp.

- Det er ingen hemmelighet at vi har vært i samtaler med dagens eiere, sa DIC-direktør Sameer al-Ansari ifølge Telegraph.

Direktøren – Liverpool-supporter gjennom hele livet – mener dog prisen er for høy.

Drømmeland

- Det er ikke enkelt, fordi eierne for øyeblikket er i drømmeland når det kommer til verdivurdering, mener al-Ansari.

Direktøren modererte seg imidlertid senere, skriver Telegraph, og påpekte at den ene eieren nå hadde forlatt drømmeland – uten å presisere nærmere.

Mannen han snakker om, er etter alt å dømme George Gillett jr., som den siste tiden har ønsket å kvitte seg med sin eierandel på 50 prosent. Konflikten med medeier Hicks nærmer seg bristepunktet, og Gillett har den siste tiden vært rapportert positivt innstilt på salg til DIC. Gillett, som sto bak oppkjøpet av Liverpool, skal være beredt til å akseptere bud på 200 millioner pund for sin eierandel. Problemet er at Hicks har førsteretten på sin kompanjongs andel, og kan blokkere salg til DIC. Hicks har som sitt hovedmål, i hvert fall foreløpig, å sikre seg full kontroll over klubben.

Se Premier League på ABC TV

Al-Ansari & co. tviler imidlertid på at Hicks har tilstrekkelig midler til å kjøpe ut Gillett, noe også Hicks’ vilje til forhandlinger med araberne de siste ukene har indikert.

400 millioner pund

DIC la inn et bud på 400 millioner pund sist onsdag, et bud som er blitt avslått av Hicks, selv om den texanske milliardæren anslår klubbens verdi til nærmere 500 millioner pund.

Gillett og Hicks slo DIC på målstreken da de to fikk tilslaget på Liverpool FC i februar i fjor. David Moores, daværende styreformann, og administrerende direktør Rick Parry, har innrømmet at det var et feilgrep å selge til de to amerikanerne.

Ikke navngitte kilder i Liverpool beskriver ifølge The Times scenariet med Hicks som eneeier som høyst uvisst.

- Ingen vet hva Tom Hicks vil gjøre hvis han legger hendene over hele klubben.

Gillett Benitez-trussel

Manager Rafa Benitez’ fremtid i Liverpool har lenge vært usikker, en situasjon som ble forverret da de særdeles upopulære eierne i høst innledet samtaler med Jürgen Klinsmann med tanke på managervervet.

Benitez har senere, med hell, prøvd å reparere forholdet til Hicks. George Gillett jr. antas å være spanierens største trussel, og forsvinner Gillett, øker sjansene for at Benitez blir.

Personvernpolicy