Fortsatt i tenkeboksen

Barneombud Reidar Hjermann har fått veldig grønt lys fra departementet, men har ikke bestemt seg for om han vil søke stillingen på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere barneombud Reidar Hjermann vurderer om han skal søke på stillingen som barneombud på nytt. (foto: Scanpix)Tidligere barneombud Reidar Hjermann vurderer om han skal søke på stillingen som barneombud på nytt. (foto: Scanpix)

– Jeg er fortsatt i tenkeboksen. Dette er noe jeg vurderer fortløpende sammen med familien. De er mine nærmeste rådgivere i denne saken, forteller Hjermann til ABC Nyheter.

Det ble i går kveld kjent at den nye barne- og likestillingsministeren, Anniken Huitfeldt, har besluttet at barneombudsstillingen skal lyses ut på nytt .

Men selv om Hjermann ikke er sikker på om han søker på nytt, har han fått positiv tilbakemelding fra departementet.

– Jeg har fått beskjed om at departementet regner meg som en god og kvalifisert søker, og det er jo hyggelig, sier barneombudet.

Hjermann har forståelse for at barne- og likestillingsdepartementet valgte å lyse ut stillingen på nytt. Og han tror det er nødvendig for å rydde opp i alle spørsmålene etter forrige runde. En runde som endte med at både tidligere barne- og likestillingsministeren, Manuela Ramin-Osmundsen, og det nyutnevnte barneombudet, Ida Hjort Kraby, trakk seg fra disse stillingene .

Personvernpolicy