Fortsatt i tenkeboksen

Barneombud Reidar Hjermann har fått veldig grønt lys fra departementet, men har ikke bestemt seg for om han vil søke stillingen på ny.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere barneombud Reidar Hjermann vurderer om han skal søke på stillingen som barneombud på nytt. (foto: Scanpix)Tidligere barneombud Reidar Hjermann vurderer om han skal søke på stillingen som barneombud på nytt. (foto: Scanpix)

– Jeg er fortsatt i tenkeboksen. Dette er noe jeg vurderer fortløpende sammen med familien. De er mine nærmeste rådgivere i denne saken, forteller Hjermann til ABC Nyheter.

Det ble i går kveld kjent at den nye barne- og likestillingsministeren, Anniken Huitfeldt, har besluttet at barneombudsstillingen skal lyses ut på nytt .

Men selv om Hjermann ikke er sikker på om han søker på nytt, har han fått positiv tilbakemelding fra departementet.

– Jeg har fått beskjed om at departementet regner meg som en god og kvalifisert søker, og det er jo hyggelig, sier barneombudet.

Hjermann har forståelse for at barne- og likestillingsdepartementet valgte å lyse ut stillingen på nytt. Og han tror det er nødvendig for å rydde opp i alle spørsmålene etter forrige runde. En runde som endte med at både tidligere barne- og likestillingsministeren, Manuela Ramin-Osmundsen, og det nyutnevnte barneombudet, Ida Hjort Kraby, trakk seg fra disse stillingene .

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus