Se gratis TV på PCen

Se gratis TV på PCen
Se gratis TV på PCen

Du får inn både NRK1 og NRK2 direkte med denne løsningen. Slik gjør du det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-tittingen er i ferd med å endre seg - vi går fra den tradisjonelle metoden, hvor man slår seg ned i sofaen og stirrer inn i en kasse, til internettbasert TV på PCen.

Noen har heller ikke behovet for å se på TV, og får underholdningen og nyhetene fra Internett eller radio. Har man en bærbar PC kan man også ta med seg "TV-apparatet" der det er internettilgang, og nyte TV-tittingen nær sagt over alt.

Få 1000 gratis TV-kanaler:

NRK har et ganske bra tilbud for nett-tv, med mange godbiter fra det gigantiske arkivet sitt. TV2 har både gratis- og betalbare streamingtjenester, både direktesendte og fra et rikholdig arkiv.

For Mac- og Linux-brukere er det imidlertid ikke alltid like greit, siden Windows Media Player er avspilleren NRK har valgt for å vise klippene.

Direktesendt TV på PCen

Så hva gjør man hvis fotballkampen går på NRK og TVen ikke er tilgjengelig? Zattoo er gratisprogrammet som ordner biffen.

Med dette lille programmet kan du se på direktesendt NRK1 og NRK2, samt noen få andre kanaler, fra PCen.

I tillegg til NRK1 og NRK2, kan man også velge mellom en engelskspråklig Al Jazeera, The Poker Channel, AutoMoto TV, LuxeTV, Deutsche Welle, France 24, sumo tv og en bordtenniskanal (!) som sender bordtennis 24 timer i døgnet.

Kvaliteten er helt grei - så lenge bildet ikke er for stort. Man er med andre ord nødt til å ofre bildestørrelsen, men for all del - man ser hva som foregår på skjermen og det er ikke noe problem å lese tekst.

I tillegg finnes det en programguide, men da vi testet denne fikk vi bare opp programmet for Al Jazeera og Deutsche Welle. Det er imidlertid grunn til å tro at dette er noe som kan forbedres i fremtiden.

Mål hvor raskt nettet ditt er:

Zattoo tilbyr også en rekke andre kanaler, men disse er kun tilgjengelige for brukere i land hvor de har avtaler med produsentene. Derfor krever Zattoo registrering, og du vil kanskje ha problemer med å bruke Zattoo i andre land.

Last ned her

For å oppsummere er nok ikke Zattoo et alternativ for å erstatte TVen helt. Oppløsningen er lav, og man er avhengig av en rask tilkobling. Men er det mange som deler en TV, som de andre i familien har lagt beslag på under landskampen, vil Zattoo kunne fungere som en reddende engel. Og viktigst: dette gir en smakebit på hva vi kan forvente mer av i fremtiden.

Programmet er fortsatt i beta, men betaversjonen kan lastes ned herfra (lenken peker til et registreringsskjema du må fylle ut før du kan laste det ned). Versjoner for Windows, Mac og Linux er tilgjengelig. Og programmet krever naturligvis bredbåndstilknytning, om du var i tvil om det.

Personvernpolicy