Gir bort 350.000 kroner

Åge Aleksandersen gir bort konsertpenger. (Foto: Scanpix)
Åge Aleksandersen gir bort konsertpenger. (Foto: Scanpix)

I kveld avslutter Åge Aleksandersen og Mikael Wiehe sin norgesturné i Oslo. Inntektene fra kveldens konsert går til en pansret bil i Palestina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir rundt 350.000 kroner fra konserten, noe som skulle holde til en hel bil, sier Åge Aleksandersen. Kveldens konsert er den 22. i rekken sammen med svenske Wiehe, og allerede før de la ut på sin akustiske vinterferd gjennom Norge, hadde de bestemt seg for å gi bort inntektene fra én konsert til et godt formål.

- Hva visste vi ikke, men da jeg så oppslaget om den palestinske musikeren Ramzi Aburedwan var det ikke tvil. Det måtte bli ham og hans musikkskoleprosjekt, forteller Åge.

Ambulerende skole

Prosjektet Åge snakker om, dreier seg om en musikkskole som den 28-årige fiolinisten Aburedwan vil starte i Gaza. Men siden barna er spredd i ulike flyktningeleire, uten mulighet til å komme til skolen, så må Aburedwan komme til dem. Og til det trenger han en pansret bil å frakte instrumentene i.

- Det er fantastisk med en prosjektskole for unger i en så turbulent verden. Det både beveger meg og gir meg håp, kommenterer Åge Aleksandersen.

Beløpet som går til den palestinske musikkskolen, kommer imidlertid ikke bare fra Åges og Wiehes lommer. Også Fagforbundet og plateselskapet EMI har støttet prosjektet økonomisk.

- Inntektene fra konserten ville neppe holdt til mer enn en halv bil, ler Åge Aleksandersen, som selv ikke har snakket med Aburedwan.

- Men jeg har snakket med folk rundt ham, og har fått forståelsen av at han er veldig glad over denne støtten.

Kanskje på DVD

Kveldens konsert vil, som den eneste på denne turneen, bli tatt opp, med tanke på en eventuell CD- eller DVD-utgivelse.

- Om det faktisk kommer noe fra denne konserten aner vi foreløpig ikke. Men vi ønsker i hvert fall å dokumentere konserten, så får fremtiden vise hva vi gjør med opptaket, sier Åge Aleksandersen. Om turneen med Mikael Wiehe er han nesten lyrisk i sin lovprising.

- Jeg har aldri lagt skjul på at Mikael Wiehe og hans Hoola Bandoola Band var min store inspirasjonskilde da jeg begynte å skrive på norsk. Så det er spesielt for meg å reise på en slik turné sammen med ham, innrømmer Åge Aleksandersen.

Håper på ny runde

Selv om kveldens Oslo-konsert blir den siste på norgesturneen, blir den ikke den siste for de to trubadurene. Ni konserter venter i Sverige før påske – og muligens også en ny runde her i landet til høsten?

- Vi har fått noe kolossalt med forespørsler om flere konserter, så vi vurderer å legge ut på en 14-dagers turné til høsten en gang. Lysten er definitivt der, men for meg blir det både ny plate og turné med Sambandet til sommeren, så før vi sier mer må vi finne ut om det er praktisk mulig, sier Åge Aleksandersen.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy