- Misbrukt i TV2-dokumentar

<p>Johanne Sekkenes fra Leger Uten Grenser reagerer svært sterkt på hvordan hennes uttalelser ble brukt i dokumentarfilmen "Sult-bløffen", som ble vist på TV2 i går kveld. Foto: Leger uten grenser.</p><p> </p>
Johanne Sekkenes fra Leger Uten Grenser reagerer svært sterkt på hvordan hennes uttalelser ble brukt i dokumentarfilmen "Sult-bløffen", som ble vist på TV2 i går kveld. Foto: Leger uten grenser.  

Leger uten grenser føler seg misbrukt av TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johanne Sekkenes fra Leger Uten Grenser reagerer svært sterkt på hvordan hennes uttalelser ble brukt i dokumentarfilmen "Sult-bløffen", som ble vist på TV2 i går kveld.

- Jeg er sjokkert over at TV2 kan gi et så feilaktig bilde av en situasjon som var livstruende for tusener av barn, skriver Sekkenes i en pressemelding.

Filmen tegner et bilde av en overdrevet og opphauset ernæringssituasjon i Niger i 2005, og går langt i å avvise at en ernæringskrise faktisk fant sted.

Les også: Egeland beskyldes for å bløffe om sultkatastrofe

- Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i hvordan mine uttalelser er brukt, sier Sekkenes. - Jeg er også svært opprørt over hvordan mine uttalelser er tatt ut av sin sammenheng for å understøtte et synspunkt som ikke Leger Uten Grenser deler. Jeg føler meg misbrukt av TV2.

Johanne Sekkenes jobber nå ved Leger Uten Grensers kontor i New York. Hun har ennå ikke selv sett filmen, men har fått innholdet referert i detalj av kolleger ved Leger Uten Grensers norske kontor.

- TV2s film er ekstremt misvisende hva gjelder krisen som utspilte seg i Niger, og jeg er svært opprørt over at mine uttalelser blir brukt for å støtte opp om en framstilling som er fullstendig feilaktig, sier Sekkenes.

TV 2 stiller seg ufortstående til kritikken fra Leger Uten Grenser.

- Intervjuet vi har gjort med henne er på fire timer. Vi vurderer å legge hele intervjuet ut for å bevise at hun ikke er feil fremstilt i dokumentaren, sier Per Christian Magnus, en av tre journalister som står bak dokumentaren, ifølge VG Nett.

Personvernpolicy