Besøksforbud på skolen

<p>Illustrasjonsfoto: <a href="http://www.colourbox.com/ImageDetail,i=998214">Colourbox.com </a></p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com 

En 15-åring har fått besøksforbud mot en medelev i skoletida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen fra tingretten kom 30. januar og hadde som forutsetning at dette ikke skulle ha noen betydning for 15-åringens egen rett til skolegang, skriver Dagbladet i dag.

Hans forsvarerer har nå anket saken videre til lagmannsretten. Så langt er forbudet opprettholdt, men lagmannsretten har kortet det ned fra å gjelde til 1. april, istedenfor 30. juni som tingretten bestemte.

Det er gjentatte voldshandlinger i fjor høst og i vinter som ligger til grunn for besøksforbudet. 10.-klassingen har fått totalforbud mot å kontakte medeleven på samme klassetrinn.

Uklart motiv

- 15-åringen er i skoletida avskåret fra all kontakt med andre elever på skolen. Han får undervisning alene med en lærer og benytter egen inngang til skolen, sier forsvareren til Dagbladet.

Tre ganger skal 15-åringen ha angrepet sin medelev, blant annet med slag og kvelertak. Hver gang resulterte i utvisning, og til slutt altså besøksforbud.

15-åringen har tilstått de faktiske forholdene, men har ikke oppgitt noe motiv for handlingene. Ifølge egen forklaring hadde han ikke noe mål med hva han kunne oppnå med volden. Lagmannsretten mener dette øker muligheten for framtidige angrep.

Kontroll

Selv om 15-åringens forsvarer mener besøksforbudet i praksis virker inn på klientens skolegang, sier rektor ved skolen at dagens ordning fungerer for begge guttene.

- De to er skilt fra hverandre, slik det må være når noen har besøksforbud. Det har ikke oppstått problemer mellom de to etter besøksforbudet, sier rektoren til Dagbladet.

Forsvareren mener likevel at klinten hans blir behandlet som om han er farlig, og at det er en belastning for han å ikke bli behandlet som en ordinær elev.

Personvernpolicy