Regjeringen har ikke penger til å redde regnskogen

Illustrasjonsfoto: Scanpix<br><p> </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix
 

Regjeringens regnskogsløft på 3 milliarder kroner i året kan bli utsatt til 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) innrømmer at pengene kan bli forsinket og først komme på budsjettet i 2009.

– Vi kan godt komme i den situasjonen at det først i 2009 kommer penger til det store regnskogsprosjektet. Det viktigste for meg er å bygge opp et godt system som fungerer bra og at pengene går til gode og effektive prosjekter, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

Det var i desember i fjor at regjeringen kom med løftet om å bruke inntil 3 milliarder kroner hvert år i fem år til vern av regnskog. Pengene skulle være klare allerede fra i år. Men ifølge Dagens Næringsliv ligger det an til at ingen, eller svært få penger, vil bli satt av til regnskog i revidert budsjett som legges fram i mai.

Solheim ser ikke på dette som et løftebrudd.

– Jeg sier ikke at det ikke kommer penger i 2008, men ingen er tjent med at vi bruker penger på halvgode prosjekter. Vi håper å ha folk på plass rundt påske i sekretariatet som skal jobbe med disse prosjektene. Deres arbeid vil bli avgjørende for hvor mye og når pengene skal bevilges, sier Solheim.

Daglig leder Lars Løvold i Regnskogfondet betegner signalene om at det ikke settes av store beløp i revidert budsjett, som «illevarslende»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus