Regjeringen har ikke penger til å redde regnskogen

Illustrasjonsfoto: Scanpix<br><p> </p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix
 

Regjeringens regnskogsløft på 3 milliarder kroner i året kan bli utsatt til 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) innrømmer at pengene kan bli forsinket og først komme på budsjettet i 2009.

– Vi kan godt komme i den situasjonen at det først i 2009 kommer penger til det store regnskogsprosjektet. Det viktigste for meg er å bygge opp et godt system som fungerer bra og at pengene går til gode og effektive prosjekter, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

Det var i desember i fjor at regjeringen kom med løftet om å bruke inntil 3 milliarder kroner hvert år i fem år til vern av regnskog. Pengene skulle være klare allerede fra i år. Men ifølge Dagens Næringsliv ligger det an til at ingen, eller svært få penger, vil bli satt av til regnskog i revidert budsjett som legges fram i mai.

Solheim ser ikke på dette som et løftebrudd.

– Jeg sier ikke at det ikke kommer penger i 2008, men ingen er tjent med at vi bruker penger på halvgode prosjekter. Vi håper å ha folk på plass rundt påske i sekretariatet som skal jobbe med disse prosjektene. Deres arbeid vil bli avgjørende for hvor mye og når pengene skal bevilges, sier Solheim.

Daglig leder Lars Løvold i Regnskogfondet betegner signalene om at det ikke settes av store beløp i revidert budsjett, som «illevarslende»

Personvernpolicy