Los Campesinos!: «Hold On Now, Youngster…» (Los Campesinos!/Wichita)

Friske indiebønder

Indiebandet Los Campesinos! fra Wales er ute med sitt debutalbum. Resultatet låter friskt og spenstig, selv om de ikke akkurat finner opp kruttet på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hold On Now, Youngster…»«Hold On Now, Youngster…»

Medlemmene i syv manns sterke Los Campesinos! møtte hverandre i et universitetsmiljø for rundt to år siden. Siden har de spilt seg frem til platekontrakt og er nå klare med debutalbumet «Hold On Now, Youngster...».

Det er ikke vanskelig å høre at dette er et ungt band. Noe som heller ikke legges skjul på i låttitlene. «Don't Tell Me To Do The Math(s)» og «You! Me! Dancing!» er bare to eksempler på innslag på albumet som avslører at Los Campesinos! er et vaskeekte collegeband.

Ellers tar de sannsynligvis prisen for årets lengste sangtittel med «This Is How You Spell, "HAHAHA, We Destroyed The Hopes And Dreams Of A Generation Of Faux-Romantics».

Stilmessig vanker de på godt opptråkkede indie-stier og opererer med et skranglete og nakent lydbilde. Låtene er stort sett av det friske slaget, og det høres ut som musikerne har hatt en hyggelig stund i studio under innspillingen av dette låtmaterialet.

Singlene «Death To Los Campesinos!», «My Year In Lists» og nevnte «You! Me! Dancing!» er ypperlige representater for hva dette albumet ellers byr på. Selv om resultatet er både spenstig og lett, er det samtidig lite som skiller de forskjellige sporene fra hverandre. Noe som trekker helhetsfølelsen noe ned. «Hold On Now, Youngster...» inneholder heller ingen umiddelbar singelhiter. Og selv om Los Campesinos! (som på spansk betyr «bøndene») kan låte som en musikalsk fetter av The Wombats, så er har de et stykke å gå før de opererer med like fengende låter som «Let's Dance To Joy Division».

Det er med andre ord ikke snakk om en banebrytende debut dette her. Derimot står vi kanskje overfor et ungt og lovende band som kan nå et stykke på vei om de får systematisert musikken sin noe bedre på sikt.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy