Obama rykker fra

Obama rykker fra
Obama rykker fra

Lokal meningsmåling tyder på at Barack Obama rykker fra Hillary Clinton i innspurten foran den avgjørende primærvalget i Texas tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABCNyheter/Houston) Ifølge den aller ferskeste målingen i dag sier 47,2 prosent av spurte at de vil stemme på Obama, mens 43,8 prosent vil stemme på Hillary Clinton.

Begge kandidatene kommer tilbake for å ta sluttspurten i Texas i dag.

De har møter på samme tid i kveld, Clinton i Austin og Obama i Houston. I helgen var de begge i Ohio, hvor det også foregår et spennende primærvalg tirsdag.

Skal likevel Hillary Clinton igjen vise seg som "the Comeback Kid"? Hun har satt inn en kraftig sluttspurt gjennom TV- og radioreklame for å ta igjen Obamas lille forsprang. De har begge vært på frokost-TV i Texas i dag og understreket sin fortreffelighet.

Er Obama trygg?

Debatten dreier seg nå nesten utelukkende om Obama er et trygt valg. Ikke bare har dette vært gjennomgangstema for Clinton i mesteparten av valgkampen, de siste dagene har også mediene tatt opp temaet. De kan begynne å ta alvorlig Clintons anklagelse om at de er snillere mot Obama enn mot henne.

I dag begynner en rettssak i Chicago mot Tony Rezko, en tidligere støttespiller for Obama som blant annet kjøpte et hus fra ham. Obama sier at han i ettertid beklager huskjøpet, men bedyrer at det ikke var noe ulovlig eller uetisk med det. Men han ser nå at det kunne oppfattes slik.

I tillegg sliter Obama med forbindelsen til en av dem som uoppfordret har støttet ham offentlig, men som oppfattes som anti-semittisk i sin holdning.

"Den røde telefonen"
Og det største spørsmålet er om Obama er klar til å ta "den røde telefonen" i Det hvite hus når den ringer klokka 03 om natten fordi noe er galt i verden. Clinton sier at det krever den type erfaring hun har for å kunne gjøre det.

Obama svarer med å minne om at da "den røde telefonen" ringte om den største utenrikspolitiske sak i dette tiåret, tok Clinton telefonen og ga feil svar.

Han bruker dette som et bilde på at Clinton tok feil beslutning i 2002 da hun skulle ta stilling om å si ja eller nei til presidentens ønske om å sende amerikanske militære styrker inn i Irak.

"Den røde telefonen" er et godt eksempel på at Obama velger å svare bare på den kritikken hvor han har noe å vinne. Igjen, Clintons stemme i senatet for å tillate invasjonen i Irak kan komme til å koste henne dyrt. Kritikk om "dårlige venner" i Chicago lar han stor sett passere.

- Situasjonen er flytende og meget uviss, sa lederen for meningsmålingsinstituttet her i Texas i dag tidlig. Men han var likevel dristig nok til å offentliggjøre målingen om at Obama trekker fra.

Samtidig er det meldt uvær - med de typiske sørstats-tornadoene i Texas i dag, noe som kanskje kan være et godt bilde på innspurten på det som kan bli det avgjørende valget i hele prosessen for å finne demokratenes kandidat til presidentvalget til høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus