Britene får beholde døgnåpne puber

Flatfyll blant ungdommer må bekjempes på andre måter, mener statsminister Gordon Brown. (Foto: Scanpix)
Flatfyll blant ungdommer må bekjempes på andre måter, mener statsminister Gordon Brown. (Foto: Scanpix)

Loven som gir britiske puber og andre skjenkesteder rett til å servere alkohol døgnet rundt, vil ikke bli trukket tilbake. Tenåringsfylla skal bekjempes med andre midler, sier statsminister Gordon Bro

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant annet vil butikker som selger alkohol til mindreårige, bli stengt allerede ved andre gangs lovbrudd, sa han mandag. Den britiske regjeringssjefen understreket ifølge London-avisen Daily Mirror at dette gjelder store supermarkeder så vel som små hjørnesjapper.

– Vi må skjerpe straffereaksjonene. Enhver butikk som selger alkohol til mindreårige to ganger i løpet av en periode på tre måneder, bør fratas bevillingen, framholdt Brown, som pekte på stadig mer utbredt «binge drinking» – flatfyll – blant unge briter.

Men en avskaffelse av ordningen med døgnåpne puber er ikke noe egnet virkemiddel i kampen mot denne flatfylla, mener Brown. Britiske lokalpolitikere har klaget over at fulle folk nå forstyrrer natteroen over hele øyriket.

Brown lot seg mandag intervjue av Daily Mirror om alkoholpolitikken i forbindelse med at et offentlig utvalg senere denne uken skal avgi rapport om skjenkebestemmelsene. Den britiske regjeringen mener den liberaliserte alkoholpolitikken ikke har ført til mer vold. (©NTB)

Personvernpolicy