Henlegger anmeldelser mot politiet

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Kun 1 av 20 anmeldelser mot politifolk endte i fjor med bøter, siktelser eller tiltaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker mottok i fjor nesten 1.400 anmeldelser mot politifolk. 82 av anmeldelsene endte med bøter, siktelse eller tiltale, melder NRK. Det betyr at bare en av 20 anmeldte politifolk får en reaksjon mot seg, og det er færre enn i 2006.

Leder i Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, forklarer de mange henleggelsene med at enheten får svært mange usaklige anmeldelser.

Regjeringen er i ferd med å utnevne et utvalg som skal evaluere klageordningen i politiet og Spesialenheten for politisaker. Justisminister Knut Storberget (Ap) sier at alle henleggelsene vil bli et tema der.

– Det kommer mange anmeldelser som er helt grunnløse, men jeg synes likevel det er viktig å få forklart hva slags materie det er vi her jobber med. Derfor må utvalget se på hvorfor det er så mange saker som blir henlagt, og om vi må gjøre bedre arbeid i etterforskningen av hver enkelt sak, sier Storberget. (©NTB)

Personvernpolicy