Everton nekter å tape

<p>Tim Cahill scoret ett av Evertons tre mål da Portsmouth ble slått hjemme på Goodison Park søndag ettermiddag. (Foto: Scanpix) </p>
Tim Cahill scoret ett av Evertons tre mål da Portsmouth ble slått hjemme på Goodison Park søndag ettermiddag. (Foto: Scanpix)

To mål av nigerianeren Yakubu hjalp Everton tilbake til 4.-plass på tabellen etter 3-1-seier mot Portsmouth søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool (NTB):

Everton – Portsmouth 3-1 (1-1).

Everton: Yakubu Ayegbeni (1, 81), Tim Cahill (73). P: Jermain Defoe (38). T: 33.938.

Yakubus to scoringer og en av Tim Cahill sørget for at Everton nå har spilt åtte kamper på rad uten tap og er tre poeng foran byrival Liverpool, riktignok med en kamp mer spilt, i kamp om den viktige 4.-plassen som gir mesterligakvalifisering.

Se alle målene fra helgens runde i Premier League på ABC TV

For Portsmouth-manager Harry Redknapp kunne neppe spillet varmet særlig på hans 61-årsdag. Laget tapte verdifulle poeng i jakten på den samme 4.-plassen som Merseyside-lagene nå har best tak på.

Evertons startellever var den samme som gikk seirende ut av duellen mot Manchester City mandag, og Yakubu brukte bare 47 sekunder før han satte ballen i Portsmouth-buret.

Portsmouth kom à jour i det 38. minutt da Jermain Defoe fikk en tå på en crossball fra Glen Johnson. Da Everton en stund virket tannløse i angrep, ble Andrew Johnson byttet inn i de siste 25 minuttene. Da løsnet det for hjemmelaget.

Yakubu var involvert igjen da han la en pasning til Pienaar som fant Tim Cahill inn i feltet. Den australske midtbanespilleren stanget ballen i nettmaskene.

Med ni minutter igjen av kampen, ble Sol Campbell rundlurt av Yakubu som sendte av gårde et skudd som gikk forbi David James i Portsmouth-målet.

Les alt om Premier League her

Les mer om Everton og Portsmouth i ABC Katalog.

Personvernpolicy