Prins Harry vil tilbake til stridssone

Storbritannias prins Harry, som lørdag kom hjem etter å ha tjenestegjort i Afghanistan, sier han håper å kunne returnere til en stridssone så snart som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om prins Harry:
* Ble født Henry Charles Albert David Windsor 15. september 1984
* Er prins Charles’ yngste sønn og prins Williams yngre bror. Avdøde prinsesse Diana var hans mor
* Er det første medlemmet av den britiske kongefamilien som tjenestegjør i et militært konfliktområde siden hans onkel, prins Andrew, fløy helikopter i Falklandskrigen i 1982
* Skulle utplasseres i Irak i 2007, men planene ble skrinlagt på grunn av spesifikke trusler fra opprørsgrupper om å kidnappe ham
* Er utdannet ved det prestisjetunge og tøffe militærakademiet Sandhurst, dit han kom i 2005. Han ble uteksaminert som offiser i april 2006 og sluttet seg deretter til elitestyrken Household Cavalry
(Kilde: Reuters) (©NTB)

Prins Harry ønsker å returnere til Afghanistan. (Foto: Scanpix)Prins Harry ønsker å returnere til Afghanistan. (Foto: Scanpix)

London (NTB-AP): Harry tjenestegjorde i den voldelige Helmand-provinsen sør i Afghanistan i ti uker, men måtte avbryte oppdraget etter at ulike medier avslørte detaljer rundt oppholdet. Han skulle egentlig vært i Afghanistan til april.

Oppdraget har inntil nå vært holdt hemmelig på grunn av en avtale mellom britiske medier og forsvarsdepartementet. Mediene godtok å ikke skrive om prinsens innsats, og som betaling skulle de få intervjuer og bilder av Harry ved fronten.

– Sint vil være feil ord å bruke, men jeg er litt skuffet. Jeg hadde håpet å få være med til slutten og komme hjem med de andre, sier Harry, som kom hjem til London lørdag.

Nå har 23-åringen bedt sin øverstkommanderende om å godkjenne ham for et nytt oppdrag.

– Jeg vil veldig gjerne dra ut igjen, og jeg har allerede nevnt for ham at jeg vil dra ut veldig, veldig snart, sier Harry. (©NTB)

Personvernpolicy