Prins Harry vil tilbake til stridssone

Storbritannias prins Harry, som lørdag kom hjem etter å ha tjenestegjort i Afghanistan, sier han håper å kunne returnere til en stridssone så snart som mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om prins Harry:
* Ble født Henry Charles Albert David Windsor 15. september 1984
* Er prins Charles’ yngste sønn og prins Williams yngre bror. Avdøde prinsesse Diana var hans mor
* Er det første medlemmet av den britiske kongefamilien som tjenestegjør i et militært konfliktområde siden hans onkel, prins Andrew, fløy helikopter i Falklandskrigen i 1982
* Skulle utplasseres i Irak i 2007, men planene ble skrinlagt på grunn av spesifikke trusler fra opprørsgrupper om å kidnappe ham
* Er utdannet ved det prestisjetunge og tøffe militærakademiet Sandhurst, dit han kom i 2005. Han ble uteksaminert som offiser i april 2006 og sluttet seg deretter til elitestyrken Household Cavalry
(Kilde: Reuters) (©NTB)

Prins Harry ønsker å returnere til Afghanistan. (Foto: Scanpix)Prins Harry ønsker å returnere til Afghanistan. (Foto: Scanpix)

London (NTB-AP): Harry tjenestegjorde i den voldelige Helmand-provinsen sør i Afghanistan i ti uker, men måtte avbryte oppdraget etter at ulike medier avslørte detaljer rundt oppholdet. Han skulle egentlig vært i Afghanistan til april.

Oppdraget har inntil nå vært holdt hemmelig på grunn av en avtale mellom britiske medier og forsvarsdepartementet. Mediene godtok å ikke skrive om prinsens innsats, og som betaling skulle de få intervjuer og bilder av Harry ved fronten.

– Sint vil være feil ord å bruke, men jeg er litt skuffet. Jeg hadde håpet å få være med til slutten og komme hjem med de andre, sier Harry, som kom hjem til London lørdag.

Nå har 23-åringen bedt sin øverstkommanderende om å godkjenne ham for et nytt oppdrag.

– Jeg vil veldig gjerne dra ut igjen, og jeg har allerede nevnt for ham at jeg vil dra ut veldig, veldig snart, sier Harry. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus