Storfavoritt avla stemme i Moskva

Storfavoritten til å bli Russlands nye president, Dmitrij Medvedev, ankommer valglokalene i Moskva sammen med kona Svetlana. (Foto: Scanpix)
Storfavoritten til å bli Russlands nye president, Dmitrij Medvedev, ankommer valglokalene i Moskva sammen med kona Svetlana. (Foto: Scanpix)

Dmitrij Medvedev blir regnet som en sikker vinner av presidentvalget i Russland. Det var en munter Medvedev som ankom stemmelokalene i Moskva søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er i godt humør. Våren er her, sa en blid Medvedev da han sammen med sin kone Svetlana avla stemme i Moskva søndag formiddag.

Medvedev, som er president Vladimir Putins håndplukkede kandidat, leder klart på meningsmålingene og har lite konkurranse å frykte fra de tre andre kandidatene i valget.

Selv om valgresultatet etter manges mening allerede er avgjort, gjorde Medvedev et poeng ut av å studere listen over kandidater i valglokalet, melder AFP.

Putin statsminister

Medvedev, som i dag er Russlands førstestatsminister, har lovet å utnevne Putin til ny statsminister, og analytikere tror Putin fortsatt vil ha den reelle makten i landet.

De første valglokalene åpnet på halvøya Tsjukotka øst i Sibir lørdag kveld, søndag morgen lokal tid.

Frykter lav valgdeltakelse

I alt 109 millioner russere har stemmerett, men det er uvisst hvor mange av dem som vil delta i et valg som etter alle solemerker er avgjort på forhånd.

Russiske myndigheter frykter at lav valgdeltakelse skal frata valget legitimitet, og ifølge analytikere vil Kremlin prøve å sikre et frammøte på minst 70 prosent.

Russland har hele elleve tidssoner, og de siste valglokalene, i Kaliningrad, stenger først klokka 19.00 søndag kveld norsk tid.

Kort tid etter ventes de første valgdagsmålingene. (©NTB)

Personvernpolicy