Storfavoritt avla stemme i Moskva

Storfavoritten til å bli Russlands nye president, Dmitrij Medvedev, ankommer valglokalene i Moskva sammen med kona Svetlana. (Foto: Scanpix)
Storfavoritten til å bli Russlands nye president, Dmitrij Medvedev, ankommer valglokalene i Moskva sammen med kona Svetlana. (Foto: Scanpix)

Dmitrij Medvedev blir regnet som en sikker vinner av presidentvalget i Russland. Det var en munter Medvedev som ankom stemmelokalene i Moskva søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg er i godt humør. Våren er her, sa en blid Medvedev da han sammen med sin kone Svetlana avla stemme i Moskva søndag formiddag.

Medvedev, som er president Vladimir Putins håndplukkede kandidat, leder klart på meningsmålingene og har lite konkurranse å frykte fra de tre andre kandidatene i valget.

Selv om valgresultatet etter manges mening allerede er avgjort, gjorde Medvedev et poeng ut av å studere listen over kandidater i valglokalet, melder AFP.

Putin statsminister

Medvedev, som i dag er Russlands førstestatsminister, har lovet å utnevne Putin til ny statsminister, og analytikere tror Putin fortsatt vil ha den reelle makten i landet.

De første valglokalene åpnet på halvøya Tsjukotka øst i Sibir lørdag kveld, søndag morgen lokal tid.

Frykter lav valgdeltakelse

I alt 109 millioner russere har stemmerett, men det er uvisst hvor mange av dem som vil delta i et valg som etter alle solemerker er avgjort på forhånd.

Russiske myndigheter frykter at lav valgdeltakelse skal frata valget legitimitet, og ifølge analytikere vil Kremlin prøve å sikre et frammøte på minst 70 prosent.

Russland har hele elleve tidssoner, og de siste valglokalene, i Kaliningrad, stenger først klokka 19.00 søndag kveld norsk tid.

Kort tid etter ventes de første valgdagsmålingene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus