Chelsea-overkjørsel og Forssell-show

Chelsea slo tilbake mot siste tids kritikk og slo West Ham 4-0 i går. (Foto: Scanpix)
Chelsea slo tilbake mot siste tids kritikk og slo West Ham 4-0 i går. (Foto: Scanpix)

Chelsea knuste West Ham og reiste seg etter finaletapet i Ligacupen. Finalemotstanderen Tottenham fikk tilsvarende bank av Birmingham, mens Newcastle er i fritt fall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea slo tilbake etter en vanskelig uke da de nedsablet byrival West Ham med hele 4-0 på Upton Park. Siden tapet mot Tottenham har engelske medier rettet tungt skyts mot manager Avram Grant, det har vært påståtte indre konflikter, og kritikken mot lagets lite underholdende fotball har økt. I går ga stjernegalleriet svar på tiltale.

Frank Lampard åpnet scoringsballet på straffe da 17 minutter var spilt. Joe Cole fulgte opp med en strålende scoring fra skrått hold tre minutter etter. Og da Michael Ballack la på til 3-0 ytterligere to minutter senere, var kampen avgjort, selv om Frank Lampard ble utvist etter 35 minutter. Ashley Cole fikk æren av å avslutte med en enkel scoring fra kort hold.

Her kan du se alle målene fra helgens runde i Premier League.

- Vi vil gjøre alt for å vinne tittelen. Hadde det ikke vært for det røde kortet, ville kanskje seieren blitt enda større, sa Chelsea-manager Avram Grant, som vurderer å anke Lampards røde kort, til BBC etter kampen.

Avstanden til tabelltopp Arsenal er på syv poeng. Chelsea har én kamp mindre spilt enn sine tittelkonkurrenter, Arsenal og Manchester United.

Tottenham ned på jorden
Tottenham landet med et brak etter Ligacupseieren over Chelsea forrige helg. Finske Mikael Forssell, med fortid i Chelsea, vartet opp med scoringsshow og hat-trick og slo London-laget på egen hånd. Jermine Jenas scoret for Spurs på overtid, men kunne bare konstatere at det ble 4-1-tap.

Birminghams seier førte laget til 15. plass. I bunnen er det imidlertid jevnt: bare ett poeng skiller ned til nedrykksplass.

Tett nedrykksstrid
Derby spilte bare 0-0 hjemme mot Sunderland og er fortapt på bunnen av tabellen. Roy Keanes Sunderland-mannskap er stadig en nedrykkskandidat – to poeng skiller ned til 18. plass – og er neppe fornøyde med å gå målløse av banen mot ligaens desidert svakeste lag.

I bunnstriden får Keane & co. selskap av Newcastle. Kevin Keegan gikk sin syvende strake kamp uten seier av syv mulige siden han tok over The Magpies. Klubben er i fritt fall, og supporterne frykter nå at nedrykk kan bli en realitet. I gårsdagens kamp fikk man en nesestyver av Blackburn, som scoret seiersmålet på overtid på et fullsatt St. James’ Park. Newcastle styrte kampen, men mislyktes i å omsette sjansene i scoringer. Keegan innrømmet nylig at han har planlagt strategier for å unngå nedrykk. Det er neppe dumt.

- Vi må innse realitetene – vi har mange store kamper i vente, men spiller vi som i dag, tror jeg ikke vi vil få problemer, vi kommer til å vinne mer enn vi taper, mente Kevin Keegan overfor Sky Sports etter tapet.

I likhet med Blackburn scoret Reading sitt seiersmål på overtid, da Middlesbrough ble slått på Riverside. Seieren satte en stopper for en håpløs tapsrekke på åtte ligakamper for Reading, som fortsatt ligger under streken.

Målløst for City
Manchester City klarte bare 0-0 hjemme mot Reading. Den kjedelige kampen etterfulgte 0-2-tapet for Everton sist mandag, og kan bety at det blir med drømmen om Champions League for den blå delen av Manchester. Manager Sven-Göran Eriksson forsvarte spillerne etter kampen.

- Jeg kan ikke gå i garderoben og fortelle spillerne at de ikke prøvde, at de ikke arbeidet, at innstillingen ikke var god, og den slags, for det var den helt til sluttsignalet gikk, sa svensken til Sky Sports.

Han roste Wigan.

- Det var veldig vanskelig å bryte ned forsvarsspillet deres. De har et godt og fysisk sterkt lag, og når de mister ballen, har de åtte eller ni spillere bak ballen.

Les mer om Premier League på ABC Nyheter

London (NTB): Engelsk fotball lørdag:

Eliteserien (28. runde):

Arsenal – Aston Villa 1-1 (0-1). A: Nicklas Bendtner (90). AV: Philippe Senderos (selvmål 28). T: 60.097.

John Carew spilte hele kampen for Aston Villa.

Birmingham – Tottenham 4-1 (1-0). B: Mikael Forssell (7, 59, 81), Sebastian Larsson (55). T: Jermaine Jenas (90). T: 26.055.

Derby – Sunderland 0-0. T: 33.058.

Fulham – Manchester U. 0-3 (0-2). M: Owen Hargreaves (15), Park Ji-sung (45), Simon Davies (selvmål 72). T: 25.314.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Erik Nevland spilte 1 minutt som innbytter.

Manchester C. – Wigan 0-0. T: 38.261

Middlesbrough – Reading 0-1 (0-0). R: James Harper (90). T: 23.273.

Newcastle – Blackburn 0-1 (0-0). B: Matt Derbyshire (90). T: 50.976.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

West Ham – Chelsea 0-4 (0-3). C: Frank Lampard (str. 17), Joe Cole (20), Michael Ballack (22), Ashley Cole (64). T: 34.969. Rødt kort: Frank Lampard (35), Chelsea.

Manchester C. – Wigan 0-0.

Spilles søndag: Bolton – Liverpool, Everton – Portsmouth. (©NTB)

Personvernpolicy