Mann drapssiktet etter likfunn i Arendal

<p>Politiet har pågrepet og siktet en mann i midten av 20-årene etter at de fant en død mann i den siktedes leilighet i Arendal sentrum. (Foto: Scanpix) </p>
Politiet har pågrepet og siktet en mann i midten av 20-årene etter at de fant en død mann i den siktedes leilighet i Arendal sentrum. (Foto: Scanpix)

En mann i midten av 20-årene er siktet for drap etter at politiet fant en død mann i et kott i leiligheten hans lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB-Linus Hauge og Ole-Tommy Pedersen) – Han er siktet etter straffelovens paragraf 233, for å ha forvoldt en annens død, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til NTB.

Det var i 18-tiden lørdag kveld at politiet i Agder fikk et tips fra publikum om at det lå en død mann i en leilighet i Arendal sentrum. Kort tid senere var politiet på plass i leiligheten og fikk konstatert at tipset stemte.

– Vi fikk tips om at det kunne være en død person i boligen. Vi pågrep eieren av leiligheten, en mann i midten av 20-årene, på stedet like før klokken 18.30. Han vil bli avhørt søndag formiddag, sier etterforskningslederen.

Mannen var alene i leiligheten da han ble pågrepet.

Funnet i kott

Den pågrepne er ikke en kjenning av politiet. Både han og den avdøde mannen var hjemmehørende i Arendal, men ingen av dem hadde tilknytning til noen spesielle miljøer i byen. Ifølge Agderposten skal den avdøde ha blitt funnet i et kott, og politiet utelukker ikke at vedkommende kan ha vært død i lengre tid.

Ifølge politiet har ikke den drepte mannen vært meldt savnet.

Etter det Agderposten kjenner til, skal den drapssiktede mannen selv ha følt behov for å dele sin grufulle hemmelighet med noen. Det er personen som fikk vite om drapet, som valgte å gå til politiet. Dette ønsket imidlertid ikke politiet å bekrefte eller avkrefte lørdag kveld.

Politiet sier det er for tidlig å si noe konkret om dødsårsaken.

– Vi vet heller ikke sikkert hvilken kobling de to hadde med hverandre, men de har nok en tilknytning til hverandre, uten at jeg kan si på hvilken måte, sier Reiersølmoen.

Ikke flere pågripelser

Etterforskere fra både Arendal og Kristiansand jobbet lørdag kveld og natt til søndag i leiligheten, som ligger i et gammelt trehus bestående av flere boenheter. Om lag klokken 1.40 natt til søndag, over sju timer etter at politiet pågrep eieren av leiligheten, ble den drepte mannen brakt ut av huset.

Reiersølmoen sier til NTB at det ikke er noe som tyder på at det vil skje flere pågripelser i saken.

Politiet mener de vet hvem den drepte personen er, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med mannens identitet.

Søndag kommer politiet til å foreta en rekke avhør, ikke minst av den siktede. Mandag kommer det etter all sannsynlighet til å bli fengslingsmøte i tingretten.

Agder-politiet har ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, men har isteden innkalt etterforskere fra både Kristiansand og Arendal, fra politidistriktets egen felleskrim-enhet. (©NTB)

Personvernpolicy