Terrorsiktede løslatt

Somaliere demonstrerte for Alliance for the reliberation of Somalia inne i Tinghuset i Oslo i forbindelse med fengslingsmøtet for den terrorsiktede somalieren lørdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX<p> </p>
Somaliere demonstrerte for Alliance for the reliberation of Somalia inne i Tinghuset i Oslo i forbindelse med fengslingsmøtet for den terrorsiktede somalieren lørdag. Foto: Lise Åserud / SCANPIX 

To av de tre somalierne som er siktet for terrorfinansiering, ble løslatt lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST løslot ved 17-tida lørdag ettermiddag 48-åringen og 40-åringen som er siktet for finansiering av terroraksjoner i Somalia. De to vil bli kalt inn til nye avhør til uka, og har fått meldeplikt og utreiseforbud, bekrefter advokatene Arild Holden og Øystein Storrvik.

Les også:

Fengslingsmøte for terrorsiktet bak lukkede dører

Siktelsen opprettholdes

PST opprettholder foreløpig siktelsen mot de to somalierne, men de vil ikke bli framstilt for varetektsfengsling.

– Bevisene min klient ble forelagt av politiet i dag er strafferettslig veldig svake. Alt han har foretatt seg er gjort gjennom legale kanaler, sier Holden, forsvarer for den siktede 48-åringen.

Reaksjoner

Holden sier han nå vil gå gjennom dokumentene, før han bestemmer seg for om han vil komme med reaksjoner overfor politiet på at hans klient er dratt inn i saken. (©NTB)

Personvernpolicy