– Føler meg sliten

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffet etter 24.-plassen på verdenscupsprinten i Lahtis lørdag. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)<p> </p>
Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffet etter 24.-plassen på verdenscupsprinten i Lahtis lørdag. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX) 

– Jeg føler meg sliten. Ikke fysisk, men psykisk, sa en svært skuffet Astrid Uhrenholdt Jacobsen (21) etter sprintnedturen i Lahtis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24.-plassen var langt under pari og langt unna det hun ønsket seg.

Spesielt ikke med tanke på at hun kunne tatt kraftig inn på verdenscupleder Virpi Kuitunen (som ikke gikk videre fra prologen) om det minst hadde endt med en semifinale for eksempel.

Nå er det fortsatt rundt 80 poeng opp til Kuitunen. Og bak jager svenske Charlotte Kalla.

Etterpå tok det lang tid før Astrids smil var på plass igjen. I flere minutter satt hun utrøstelig i målområdet, mens landslagstrener Jon Arne Schjetne forsøkte å muntre henne opp så godt han kunne.

Selv hevder hun at hun ikke tenker på totalsammendraget i verdenscupen.

– Jeg hadde lyst til å ta tilbake ledelsen i sprintcupen, men etter i dag er jeg ikke verdig til å bære den.

Mange renn

Heming-løperen er første års senior. Det er blitt mange renn på henne. Det er blitt en tøff uke etter triumfen i Falun sist helg.

– Begynner du å merke kjøret?

– Jeg er ikke så fysisk sliten. Det er mest psykisk. Jeg har vært på reise i ti dager og slikt tar på.

– Men du kan kanskje miste piffen du også?

– Onsdagen i Stockholm tok ganske mye på. Da følte jeg meg uvel. Likevel klarte jeg å ta ut mitt beste. I dag var jeg ikke i nærheten av å klare det. Onsdagen har nok sittet i kroppen helt fram til i dag. Forhåpentlig går det bedre søndag. Jeg har lyst til å gå en god 10 kilometer klassisk.

Opp og ned

Det er ikke mer enn rimelig at resultatene svinger for en på 21 år. Det skulle bare mangle. Uansett ble ikke Lahtis-sprinten som hun hadde håpet og trodd.

– Jeg gikk en dårlig prolog, og i kvartfinalen ble det mye kluss og rot. Jeg var ikke nærheten av å få brukt kreftene mine. Det er det som er mest skuffende. I Stockholm klarte jeg det, selv om jeg følte meg i dårligere form da.

OL-vinner Chandra Crawford fra Canada (24) tok sin annen verdenscupseier i karrieren. Den første vant hun på hjemmebane i Canmore i januar.

Marit Bjørgen ble beste norske på sjetteplass etter et uheldig fall på oppløpet. (©NTB)

Personvernpolicy