Presset Chelsea-manager hardt ut mot media

Chelseas Avram Grant. (Foto: AFP/Scanpix)<br><p> </p>
Chelseas Avram Grant. (Foto: AFP/Scanpix)
 

- Abramovich tar ikke ut laget, raser Avram Grant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelseas manager Avram Grant er presset for tiden.

Laget mislyktes og tapte 2-1 for Tottenham i Ligacupfinalen og henger etter i ligaen. Finaletapet på Wembley utløste en storm av kritikk fra engelske medier, som la all skylden på Grant.

Også klubbens supportere har kritisert den israelske manageren kraftig for disposisjoner og manglende evne til å inspirere laget under finalen. Presset ble ikke mindre da det ble blåst opp at assistenttrener Henk ten Cate hadde vært i tottene på John Terry dagen før kampen.

På toppen kom ryktene om at Frank Rijkaard kan være interessert i jobben hans. Og media har fokusert på at noen spillere var misfornøyde med laguttaket mot Tottenham.

- Må vise respekt

Nå går Grant ut mot de pågående engelske mediene, som han mener er ute etter å ødelegge for laget og klubben.

- Jeg respekterer media i England, selv om dere ikke viste meg respekt da jeg tiltrådte. Siden da har jeg hørt massevis av løgner. Dere må respektere min profesjonalitet slik jeg respekterer dere, sa han i forkant av dagens kamp mot West Ham.

Grant er indignert over medias kritikk i etterkant av Ligacupfinalen, og mener den burde vært fremsatt før kampen.

- Ikke dra det for langt. Dere vet hva som har skjedd de siste månedene, og bør vise respekt overfor spillerne og meg for hva vi har fått til.

- Fantastiske spillere

Under Grants ledelse har Chelsea tapt tre av 35 kamper. Laget henger med i de tre gjenværende turneringene, men har ni poeng opp til ligaleder Arsenal med én kamp mindre spilt.

Israeleren hadde mer mediekritikk på lager:

- Dere hevder det krangles i garderoben hele tiden. Men spillerne er fantastiske. De oppfører seg flott. Jeg vet at noen var skuffet over ikke å spille (Ligacupfinalen), men det hører med. Ingen har kritisert meg for laguttaket, bedyret Grant.

Han bekreftet at Terry og Ten Cate hadde kranglet, men understreket at de hadde skværet opp, at de klemte hverandre et minutt etter hendelsen.

- Jeg styrer

Grant, som er under en treårskontrakt som ble underskrevet i desember, avfeier at Roman Abramovich, klubbens eier, har innflytelse på laguttak. Abramovich har vært hyppig innom treningsfeltet i det siste, hvilket av engelske medier er blitt tatt til inntekt for at russeren styrer mer av det sportslige.

- Roman Abramovich har aldri fortalt meg at den og den spilleren skal spille, eller gitt meg beskjed om å ta ut laget på en spesiell måte. Jeg styrer, understreket Grant.

Viktig uke

Dermed har Grant for alvor fått sensasjonshungrige og brutale engelske medier i vrangstrupen. Det er ingen fordel. Til syvende og sist er det likevel suksesskrevende Abramovich som avgjør hans posisjon.

Det antas at dersom Grant erstattes som manager, vil han få tilbake sin gamle direktørstilling. Den russiske milliardæreieren har imidlertid tillit til sin venn Grant som manager – foreløpig.

Dagens bortemøte med West Ham signaliserer starten på en ny viktig uke for Chelsea, som onsdag tar imot Olympiakos til returmøte i åttendedelsfinalen i Champions League. Neste helg er det FA-cupkvartfinale mot Barnsley.

Se klipp fra Premier League på ABC TV

Les mer om Premier League på ABC Nyheter

Personvernpolicy