Tips avslørte nok en cannabisplantasje

Foto: Politiet / SCANPIX<p> </p>
Foto: Politiet / SCANPIX 

Tips fra beboere i Enebakk i Akershus førte til at enda en cannabisplantasje ble avslørt fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Opplysninger fra naboer førte til at vi fredag gikk til aksjon mot nok en plantasje. Tipsene handlet om innflyttede utlendinger som for eksempel sov på rare tider av døgnet. Vi engasjerte oss og fant ut beboerne var vietnamesere. Så slo vi til, sier lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk til NTB.

Politiet gikk til aksjon mot plantasjen klokken 18.30 fredag, og pågrep en mann av vietnamesisk opprinnelse i førtiårene. Politiet beslagla ca. 400 planter og hundre potter som så ut til å ha vært i bruk.

– Folk her er nå veldig oppmerksomme på innflyttere og har en lav terskel for å kontakte politiet, sier Hansen.

I Enebakk er dette den andre plantasjen som blir avslørt på kort tid. Onsdag gikk politiet til aksjon mot en annen plantasje i området. De pågrep fire vietnamesere og en nordmann i alderen 29 til 50 år, og beslagla ca. 400 planter.

Også fredagens cannabisbeslag i Rømskog og Marker i Østfold ble avslørt etter tips fra naboer.

Høstet inn

Mannen skal ha forklart politiet at han var i ferd med å høste inn da plantasjen ble avslørt.

– Han opplyste at han holdt på å skjære ned den siste avlingen, og stenge plantasjen. Han var blitt nervøs etter den siste tidens politiaksjoner, sier Hansen.

I et beslag som ble gjort onsdag i området Tønsberg og Horten var det også nylig foretatt en innhøsting. Politiet fant der flere sekker med tørket marihuana.

– Vi kan ikke trekke noen slutninger ennå om hvorvidt bakmennene stenger plantasjene nå, sa politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB da.

Klare likhetstrekk

– Det kan se ut som mennene bak cannabisplantasjene som vi har avslørt, operer ut ifra samme malen. Her i Enebakk ser det ut som de stjeler strøm på samme måte, og har samme kabelopplegg, sier Hansen.

Også lufteanlegget er likt i de forskjellige plantasjene. Utstyret er ifølge politiet ganske sofistikert, men har den ulempen at det trekker enormt med strøm.

– Vi jobber nå i samarbeid med Kripos hele tiden, sier Hansen.

33 cannabisplantasjer, med klare likhetstrekk, har blitt avslørt den siste tiden.

43 personer sitter varetektsfengslet, og i tillegg er ytterligere åtte personer siktet.

Mer enn 12.000 cannabisplanter er beslaglagt. Salgsverdien av narkotikaen er det ingen som tør spekulere i, men produksjonskapasiteten på anleggene ville lett kunne overstige et tonn narkotika i året. (©NTB)

Personvernpolicy