Kraftig angrep på Gazastripen

Kraftig angrep på Gazastripen
Kraftig angrep på Gazastripen

Minst 26 palestinere er drept i de kraftigste kampene på lang tid på Gazastripen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med stridsvogner og helikoptre gikk israelske styrker til angrep på flyktningleiren Jabaliya nord på Gazastripen i morgentimene lørdag. Kampene er de verste på flere måneder, og et stort antall raketter ble skutt mot flyktningleiren, forteller vitner.

Elleve av de drepte er sivile, mens de øvrige er militante palestinere, ifølge helsepersonell og talsmenn for Hamas.

Mange barn

Blant lørdagens ofre er minst to kvinner og fire barn, blant dem en 12 år gammel jente og hennes 11 år gamle bror, sier leder for redningstjenesten på Gazastripen, legen Muawiya Hassanein. De to søsknene ble drept av rakettsplinter mens de sov, forteller slektninger.

Minst 55 mennesker ble såret i angrepet mot Jabaliya. Også i nabolaget Tufah i nærheten var det lørdag sammenstøt mellom israelere og palestinere.

De siste fire dagene er nærmere 60 palestinere drept i israelske angrep mot Gazastripen. Blant de drepte er flere barn og en seks måneder gammel baby.

Skyter raketter

En talskvinne for den israelske hæren sier at rundt 20 raketter ble skutt fra de palestinske områdene mot Israel lørdag. Tre av rakettene var russiske Grad-raketter, som er kraftigere og mer treffsikre enn de hjemmelagede palestinske Qassam-rakettene.

Ingen er drept i rakettangrepene, men tre personer i byen Ashkelon er lettere såret.

Fredag advarte Israels viseforsvarsminister Matan Vilnai palestinerne og sa at de risikerer «shoah» (holocaust) dersom ikke skytingen av raketter mot Israel opphører. (©NTB)

Personvernpolicy