Ferdig i politikken

Øystein Djupedal (SV) gir seg som politiker neste år og blir ikke å finne på noen liste i neste års stortingsvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter nesten 30 år som tillitsvalgt i SV, 16 år på Stortinget, åtte år som nestleder og to år som SV-statsråd er jeg kommet til at nå får andre overta. Jeg var egentlig innstilt på å skifte beite i forbindelse med forrige valg, men utsiktene til å få i land en rødgrønn flertallsregjering ble for fristende. Nå er det en god tid å gi seg på, sier Øystein Djupedal til Adressa.no.

Djupedal var kunnskapsminister, men måtte gi fra seg denne ministerposten etter at SV gjorde et dårlig kommunevalg i fjor høst. Han er nå fungerende leder i Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Han avviser avgangen som minister har noe med beslutningen om å gi seg å gjøre. I følge Djupedal hadde han allerede i 2005 en avtale med kona om at det stortingsvalget skulle bli trønderens siste.

Personvernpolicy