10 drept på Gazastripen

<p>Bygningen til en fagforening på Gazastripen ble ødelagt fredag, og Hamas sier den ble bombet i et israelsk flyangrep. Minst to personer ble drept da raketter rammet områder nord i det palestinske området fredag. (Foto: Scanpix)</p>
Bygningen til en fagforening på Gazastripen ble ødelagt fredag, og Hamas sier den ble bombet i et israelsk flyangrep. Minst to personer ble drept da raketter rammet områder nord i det palestinske området fredag. (Foto: Scanpix)

Minst ti mennesker er drept i flere angrep og sammenstøt på Gazastripen lørdag, opplyser helsepersonell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En palestinsk jente på 17 år er blant de siste ofrene for Israels militæraksjoner mot mål på Gazastripen.

I alt er 45 mennesker drept i israelske angrep mot Gazastripen de siste fire dagene. Blant dem er flere barn og en seks måneder gammel baby.

Opptrapping

Opptrappingen skjer etter at en israelsk student ble drept i et palestinsk rakettangrep mot den sørisraelske byen Sderot lørdag morgen.

17-åringen og tre tilhengere av Hamas ble drept da væpnede palestinere støtte sammen med israelske soldater tok seg inn i det palestinske området, ifølge helsepersonell og kilder i Hamas. Også en annen sivil palestiner skal ha blitt drept i sammenstøtet.

Fire andre palestinere, blant dem to barn, ble drept da israelske raketter slo ned i flyktningleiren Jabaliya ved daggry lørdag.

Et medlem av den ytterliggående gruppen Islamsk hellig krig skal ha blitt drept i et annet sammenstøt.

Fredag ble en ett år gammel palestinsk jente og et medlem av Hamas drept i rakettangrep som rammet Gazastripen.

Ettåringen døde av splintskader i hodet noen timer etter at en rakett landet i nærheten av hjemmet hennes nord i det palestinske området. Det opplyser en lege ved sykehuset Shifa.

Rakett

De Hamas-kontrollerte myndighetene på Gazastripen sier det var en israelsk rakett som drepte jenta, og at tre andre sivile også ble drept. Lokale innbyggere forteller imidlertid at noen av rakettene til væpnede palestinske grupper landet nord i Gazastripen, og at en av disse kan ha rammet huset hvor jenta bodde.

En av Hamas’ våpeneksperter ble drept i et israelsk rakettangrep som rammet den nordlige delen av Gazastripen.

Personvernpolicy