by:Larm: Seven Door Hotel, Oslo - fredag 22. februar 2008

Fucking best

<p>For Seven Doors Hotel slår seg løs på scenen lukter det tidvis både pop, punk og metal, mener ABC Nyheters anmelder (Foto: Marcus Ramberg)</p>
For Seven Doors Hotel slår seg løs på scenen lukter det tidvis både pop, punk og metal, mener ABC Nyheters anmelder (Foto: Marcus Ramberg)

Noen vender seg mot øst, jeg vender meg mot nord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke bare kommer frontfiguren i Seven Doors Hotell, Alexander Lindbäck, nordfra. Han spiller også i et av Norges beste band. Noe alle som møtte opp på Herr Nilsen fikk bekreftet med renter. Kombinasjonen hardtslående trommer, snertne gitarsoloer, hissige tangenter og Alexanders stemme, fikk sågar saloondørene til å logre med halen.

The Smiths t-skjorta Alexander hadde tredd over hodet i går, forteller kun en flik av historien. Trailer-capen hans treffer derimot bedre. For Seven Doors Hotel spiller en form for americana, som oversatt til dagens musikalske referanser, sender tankene til band som Drive By Truckers, Son Volt og Wilco. Når det er sagt; det lukter tidvis både pop, punk og metal når bandet slår seg løs på scenen.

For de av oss som har gått rundt juletreet flere ganger enn nissefar sjøl, går dessuten tankene til gamle storheter som Green On Red, the Dream Syndicate, Neil Young og Steve Earle.

Seven Door Hotel spiller musikk med et stort hjerte. Musikk som får det til å krible i fingrene til en rusa musikkjournalist som verken har røyka hasj, opium eller røyksopp. I en tid der det hypes over en lav sko, og kulturavisen Dagbladet bruker nesten to sider på å veie puppene til Lene Alexandra, er det ufattelig deilig å kunne ruse seg på musikken til Seven Door Hotel.

Med tanke på at bandet knapt har spilt sammen på ett og et halvt år, var det som skjedde på Herr Nilsen nærmest som et lite under å regne. Låtene fra det nye albumet, «The Great Northern», danser fremdeles rundt i mitt hode her jeg sitter og trykker på tastene. «Make Lemonade», «Just In Time», «Three Sundays» satt alle som et skudd (hehe) og fikk meg til å smile hele veien hjem.

Superfamily eller Ida Maria? Glem det. Det er Seven Doors Hotel som ruler!

Seven Doors Hotel slipper sitt nye album The Great Northern i april. I morgen kan du lese om, se og høre frontfigur Alexander Lindbäck på ABC Nyheter/ABC-TV

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy