Ble bedt om å søke jobben som barneombud

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond-Viggo Torgersen, Norges andre barneombud, mener det er likhetstrekk mellom måten han og Ida Hjort Kraby ble rekruttert til jobben som barneombud på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond-Viggo Torgersen, Norges andre barneombud, sier han i sin tid ble bedt om å søke stillingen som barneombud. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIXTrond-Viggo Torgersen, Norges andre barneombud, sier han i sin tid ble bedt om å søke stillingen som barneombud. Arkivfoto: Morten Holm / SCANPIX

Torgersen sier han i sin tid ble bedt om å søke stillingen som barneombud.

- Jeg kjente ikke til utlysningen og hadde ikke tenkt å søke jobben, men ble bedt om å møte statsråd Einfrid Halvorsen, sier Torgersen til NRK.

I samtale med statsråden fikk han beskjed om at hun mente Torgersen ville bli et bra barneombud.

- Jeg synes ikke det er så veldig rart. Man ber noen søke på jobber når man har lyst til å ha noen i en stilling, sier han.

Torgersen tror Manuela Ramin-Osmundsen har fått ekstra tøff behandling fordi hun er kvinne, og mener menn lenge har rekruttert folk de kjenner og har vært i selskap med. Når det er en kvinne som bruker den samme metoden, så skal det kritiseres.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er ekkelt å tenke på at dette er en indirekte kritikk mot jenters måte å rekruttere på, sier Torgersen.

Han mener det ikke har skjedd noe oppsiktsvekkende i denne saken, og håper bråket som har vært kan brukes til noe positivt.

- Dersom Kraby ikke hadde gått av, kunne hun ha brukt oppmerksomheten til å fokusere på noen utvalgte saker, sier Torgersen. (©NTB)