Karrierebeste av Nina Løseth

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nina Løseth (18) kjørte inn til sin beste plassering i verdenscupen noensinne fredag. Endelig turte det norske alpinhåpet å slippe seg løs i bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løseth tok en imponerende femteplass i slalåmrennet i Zagreb fredag.

– Dette var kult, sa en blid Løseth til NTB like etter at femteplassen var sikret.

Løseth lå på tiendeplass etter første omgang, men leverte en sterk finale. Hun hadde fjerde beste tid i finaleomgangen, og var til slutt 1,34 sekunder bak den finske seierskvinnen Tanja Poutiainen.

Ikke nervøs foran junior-VM

Spjelkavik-alpinisten var svært fornøyd med rennet hun leverte.

– Jeg synes at jeg kjørte en bra første omgang. Jeg følte meg ikke nervøs i dag, og alt kjentes bra ut. I annen omgang hadde jeg en liten feil, men det tok jeg inn igjen i siste del av løypen, fortalte Løseth.

Tidligere har nettopp nervøsiteten gjort at hun ikke har sluppet seg helt løs når hun kjører.

– Jeg har slitt litt med at jeg har vært nervøs, men nå var jeg ikke det. Jeg er blitt mer vant med å starte tidlig, og jeg vet at jeg må gi gass hvis jeg skal bli blant de ti beste, sa Løseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg satser på at tryggheten vil komme mer automatisk nå, og håper jeg ikke blir nervøs i neste renn. Vi er såpass nærme slutten på sesongen, og nå er det på tide å slappe mer av når jeg kjører, sa hun.

Om to uker er det klart for junior-VM i Spania. Målsettingen er klar:

– Der skal jeg ha medalje, men vi får se hva slags medalje det blir, sa Løseth, som kun stiller i slalåm i mesterskapet.

Løseths tidligere besteplassering i verdenscupen var sjuendeplass i Lenzerheide forrige sesong. Hennes beste plassering denne sesongen var tolvteplass i Spindleruv Mlyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Wolfgang Frandl roste sin beste løper etter den gode prestasjonen fredag.

– En topp 5-plassering er ganske fantastisk, sa Frandl.

Press

Løseth viste seg fram i verdenscupsirkuset allerede i fjor. Denne sesongen har hun hatt fem plasseringer blant de 15 beste, men fredagens kveldsrenn var det første rennet der hun følte at alt virkelig stemte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette året har hun vært under mye press. Men nå ser det ut som om hun har det mer morsomt og er i angrepsposisjon igjen. Dette var første gangen hun ikke var nervøs, sa Frandl til NTB.

Poutiainen, som lå på tredjeplass etter første omgang, tok en klar seier. Hun var 0,52 sekunder foran østerrikeren Marlies Schild som ledet etter første omgang, mens Veronika Zuzulova kom på tredjeplass.

Både Anne Marie Müller og Lene Løseth kjørte ut i første omgang. (©NTB)