Innrømmer nok et møte

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manuela Ramin-Osmundsen og Anne-Lise Ryel møttes til lunsj 4. januar, hvor de nok en gang diskuterte Ida Hjort Krabys søknad til stillingen som barneombud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvelden før hadde Ramin-Osmundsen hatt en samtale med Ryel om Ida Hjort Krabys søknad til stillingen som barneombud. Hittil har det ikke vært kjent at de to hadde et nytt møte allerede dagen etter.

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trakk seg torsdag etter at det ble kjent at hun kvelden 3. januar indirekte hadde bedt Kraby om å fornye søknaden sin. Ifølge venninnen Anne-Lise Ryel, leder i Kreftforeningen, ba Ramin-Osmundsen om at denne samtalen skulle holdes hemmelig.

Ramin-Osmundsen bekrefter nå overfor Nettavisen at hun også møtte Ryel til lunsj dagen etterpå. Under måltidet fortalte Ryel henne at Kraby hadde fått overbrakt innholdet i samtalen de to hadde hatt dagen i forveien.

– Det var et møte mellom Ryel og meg. Jeg er ikke hundre prosent sikker på hvor dette var, men jeg tror det var på kontoret mitt, sier Ramin-Osmundsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne lunsjsamtalen skal Ramin-Osmundsen ha holdt hemmelig for sin sjef, statsminister Jens Stoltenberg.

Kilder nær statsministeren bekrefter at de ikke kjente til møtet 4. januar, eller til at Ramin-Osmundsen fikk bekreftet søknaden på denne lunsjen, før hun fikk sparken.

Anne-Lise Ryel har ikke kommentert den siste utviklingen i saken. (©NTB)