Minst seks drept i ny skolemassakre i USA

Minst seks drept i ny skolemassakre i USA
Minst seks drept i ny skolemassakre i USA
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks mennesker ble drept og 18 skadd i en ny blodig skyteepisode på et amerikansk universitet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det oppsto kaotiske forhold da en svartkledd væpnet mann åpnet ild med hagle i et auditorium på et universitet ved Chicago. Minst 23 mennesker ble truffet før mannen tok sitt eget liv.

Det ble senere meldt at fem av dem ble drept, i tillegg til gjerningsmannen selv. Fire var menn og én kvinne.

Nærmere 200 studenter var samlet i auditoriet på Northern Illinois University i DeKalb, rundt 100 kilometer vest for Chicago, da mannen åpnet ild i 15-tiden om ettermiddagen lokal tid, like før en forelesning i geologi var over.

Politiet forteller at mannen var væpnet med både hagle og to pistoler. Vitner beskriver ham som en høy og tynn hvit mann som plutselig dukket opp fra bak en gardin og siktet rett mot studentene og læreren.

Det oppsto kaotiske forhold da en svartkledd væpnet mann åpnet ild med hagle i et auditorium på et universitet ved Chicago. Minst 23 mennesker ble truffet før mannen tok sitt eget liv.Det oppsto kaotiske forhold da en svartkledd væpnet mann åpnet ild med hagle i et auditorium på et universitet ved Chicago. Minst 23 mennesker ble truffet før mannen tok sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Full panikk

Det brøt ut full panikk. Studentene flyktet hals over hode for å gjemme seg under pulter og stoler eller komme seg ut. Mange av dem blødde fra sår i hodet og nakken.

– En jente ble truffet i øyet, en mann ble truffet i beinet, sa George Gaynor som befant seg i klasserommet da skytingen fant sted.

– Han var helt stille. Han sto bare ved kateteret foran alle og begynte å skyte, sa en jente ved navn Sheila til radiostasjonen WBBM.

Flere titall sykebiler, politibiler og brannbiler var innen kort tid på plass på universitetsområdet. Etter to timer meldte politiet at hele området var sikret, og at gjerningsmannen hadde tatt sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lokale Kishwaukee-sykehusets talskvinne Teresa Komitas opplyste at de hadde fått inn 17 pasienter, de fleste med hodeskader.

Universitetets rektor John Peters opplyser at gjerningsmannen var en sosiologistudent som sist hadde møtt fram til undervisning våren 2007. Han hadde ikke tidligere vært i kontakt med politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange episoder

Northern Illinois University er et stort universitet med over 25.000 studenter.

All undervisning ble avlyst på universitetet for resten av denne uka, og alle studentene fikk ordre fra universitetsledelsen om å gå til sine rom og ringe sine foreldre. De fikk også tilbud om krisepsykiatri.

Slike skyteepisoder er ikke sjeldne i USA der det er mye lettere å få tak i våpen enn i andre land. Det har vært en rekke episoder på universiteter og andre steder i USA de siste årene. Bare den siste uka har det vært fire andre skyteepisoder.

Det verste tilfellet de siste årene var da 32 mennesker ble drept av en mentalt ustabil student på Virginia Tech i delstaten Virginia i fjor