Mjelde avslører Branns vinnerformular:- Vi kjenner Evertons svakheter

- Joseph Yobo og Everton etterlater seg mye rom, sier Mons Ivar Mjelde til ABC Nyheter. Det skal Brann prøve å utnytte i kveldens kamp. (Foto: Scanpix)
- Joseph Yobo og Everton etterlater seg mye rom, sier Mons Ivar Mjelde til ABC Nyheter. Det skal Brann prøve å utnytte i kveldens kamp. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mons Ivar Mjelde mener Brann har en sjanse mot Everton. – Vi skal utnytte at de etterlater seg rom, sier han til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Branntrener Mons Ivar Mjelde har studert Everton nøye. - Liverpool-lagets svakheter skal utnyttes, sier Mjelde til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)Branntrener Mons Ivar Mjelde har studert Everton nøye. - Liverpool-lagets svakheter skal utnyttes, sier Mjelde til ABC Nyheter. (Foto: Scanpix)

Brann-trener Mons Ivar Mjelde sier til ABC Nyheter at det blir en svært vanskelig oppgave å tukte Everton over to kamper og med det gå videre i UEFA-cupen.

Men han mener å ha funnet svakheter hos dagens motstandere.

Brann-spillerne har fått ordre om å utnytte dette maksimalt på stadion i kveld.

- Vi har sett Everton både live og på video og ser at vi har muligheter, sier Brann-treneren til ABC Nyheter.

Mjeløde understreker samtidig at kveldens bortelag er en formidabel motstander:

- Totalt sett så er Everton et fantastisk godt lag med et kollektiv som er ganske unikt. I tillegg så krydres dette med enkeltspillere som «popper» opp i et fellesskap.

- Men vi har fokusert mye på hva vi kan gjøre, og hvilke muligheter som byr seg. Jeg er ganske klar på hvor Everton har svakheter i laget, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gir rom

På den siste treningen før kampen stresset Mjelde Brann til å være forsiktige med å spille opp på feilvendt angriper. Han mener Everton er i verdensklasse i det å bryte oppspill på spissene.

- Stopperne til Everton er noen av de beste jeg har sett til å bryte foran både langs bakken og i lufta. Vi prøve å unngå og spille hodeløst opp på vanskelig plasserte spisser. Det er svært risikofylt å miste ballen ofte i slike situasjoner, sier han til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det finnes også klare svakheter og dermed også muligheter for de rødkledde, kan Mjelde avsløre:

- Det er klart vi ønsker å utnytte de svakheter vi mener Everton har, slår han fast.

- Dersom en ser på backfireren til Everton så er det svært ofte at sidebackene går høyt og fort i banene. De etterlater seg mye rom og det oppstår ofte én mot én situasjoner for Evertons midtstoppere. Det skal vi prøve å utnytte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Blir spesielt å møte Everton

Brann-treneren sier de ikke fokuserer på hvilke spillerer Everton kommer med. De er supersolide uansett, mener han.

- Vi må kun fokusere på det vi er gode på og ikke legge opp taktikken etter hva motstanderen gjør. Men uavhengig av hvem Everton stiller med så er det et godt lag. Vi må se muligheter, ikke begrensninger, sier Mjelde videre.

Velg én

«Mons`n» sier styrken til Everton er selve laget. Han mener David Moyes sitt mannskap har en god struktur og er et lag med få svakheter.

- Det er vanskelig si sånn nøyaktig hva som gjør Everton til et av Englands beste lag, men det er helt klart at manager David Moyes har fått til noe spesielt. Jeg vil kanskje si at det er Everton i seg selv som gjør dem gode. Jeg har sett de flere ganger og blir mer og mer imponert over det de presterer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvis du kan velge én Everton-spiller som du kunne hente til Brann, hvem ville det da blitt?

- Jeg er jo først og fremst meget godt fornøyde med den gruppa jeg har i Brann nå, men de har en nigerianer i forsvaret (Joseph Yobo red.anm.), en Tim Cahill på midten, det samme med Mikel Arteta og fremme både Yakubu og Johnson. Det blir umulig å velge én, sier en smilende Mons Ivar Mjelde som på de britiske øyer holder med Wolverhampton.

Kampen Brann-Everton ser du på TV2 Zebra i kveld klokken 20.00