Hjelpearbeider kidnappet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tysk hjelpearbeider ble tirsdag kidnappet av væpnede menn nord i Somalia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjåføren til hjelpearbeideren ble såret da kidnapperne avskar kjøretøyet hans i et område som de to utbryternasjonene Puntland og Somaliand gjør krav på, melder AFP.

- Han var på vei til Waqadiriya-området utenfor Erigabo da han ble kidnappet av militsgruppene, sier landsbylederen Abdalla Salah Botan til AFP.

Botan sier den kidnappede hjelpearbeideren jobbet for tyske Agro Action, en ikke-statlig organisasjon som har jobbet flere år i området.

Rammer hjelpearbeid
- Vi har blitt fortalt at militsgrupper har kidnappet en utenlandsk hjelpearbeider, men området der kidnappingen skjedde er ikke styrt av oss, sier Bile Mohamoud Qaboesade i Puntlands informasjonsdepartement til AFP.

Hjelpearbeidere, i hovedsak utlendinger, har i stadig økende grad blitt rammet i en rekke deler av Somalia.

Bombet
Tre ansatte i Leger uten grenser ble drept i januar da en veibombe rammet bilen deres i byen Kismayo sør i landet. Dette førte til at bistandsorganisasjonen trakk sine folk ut av Somalia.

Ofrene var en kenyansk doktor, en fransk logistikkekspert og en somalisk sjåfør. Sent i fjor ble to kvinner fra Spania og Argentina, som jobbet for Leger uten grenser, kidnappet i Puntland.

Noen dager i forveien ble også en fransk kameramann som jobbet med en dokumentar kidnappet. Alle tre ble senere løslatt uskadet.