Tror på mirakler

- Javisst tror jeg på mirakler, sa republikanernes kandidat Mike Huckabee til ABC Nyheters kommentator Audun Tjomsland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norfolk, Virginia: - Javisst tror jeg på mirakler, sa republikanernes kandidat Mike Huckabee til ABC Nyheter da vi møtte ham på et valgmøte i Virginia Beach, dagen før primærvalget i Virginia tirsdag den 13

Mike Huckabee tror på mirakler – og tror han kan vinne.Mike Huckabee tror på mirakler – og tror han kan vinne.

. februar. Han ønsket oss velkommen med et håndtrykk og la til at det er alltid håp!

Med en bakgrunn som baptistprest er Mike Huckabee sterk i troen også som politiker, selv om han må registrerer at partiets frontkandidat John McCain har samlet 723 delegater til partilandsmøtet, mens han selv bare har oppnådd 217.

Ingen kan være sikker på seieren før de har oppnådd det matematiske flertallet av delegater på sin side, og analytikerne mener at Huckabee trenger 93 prosent av de gjenstående delegatene. De mener det er nærmest matematisk umulig for ham å vinne.

Huckabee tok imidlertid aldri eksamen i matematikk; hans kompetanse ligger nærmere det å skape mirakler.

Med bibel på møte

Det var ikke mer enn ventet at mange av deltagerne på møtet i Norfolk mandag hadde med seg sine bibler og viftet med dem sammen med flagg og navnplakater.

En av bibelsvingerne var Matthew Ribarich, gullsmed fra Chesapeake, Virginia, som hadde tatt dagen fri for å hylle Huckabee.

Matthew og Pat Ribarich setter Gud, familien og fedrelandet høyest.Matthew og Pat Ribarich setter Gud, familien og fedrelandet høyest.

- Hvorfor synes du det var naturlig å ta med seg Bibelen til et politisk møte?

- Gud styrer det hele, det er klart at Gud styrer politikken også, svarte Matthew og ville med Bibelen i hånd markere hvor han står som menneske og som velger.

- Gud, fedreland og familien, sa han og grep tak i kona Pat og sa at Gud og familien er det viktigste som finnes.

- Den som ikke kan styre familien kan heller ikke styre nasjonen, sa Matthew med klar adresse til politiske kandidater som har vært gjennom skilsmisse eller har ekteskapelige problemer på andre måter.

Huckabee uttrykker en sterkt prinsipiell kristendom. Tidlig i kampanjen fikk han spørsmål om han er en av dem som tror at bare baptister kommer til himmelen. Han svarte at det nok er vanskeligere enn som så, han tror ikke engang at alle baptister klarer det. Han sier at Bibelen må taes bokstavelig og er ufeilbar.

I medvind

Huckabee gjorde det meget bra i det første avstemningen i Iowa, deretter gikk det tregere, men nå nylig har han gjort det meget bra - særlig i Sørstatene og hans kampanje er i medvind. Etter stemningen og antall tilhørere han hadde her i Gud styrer det hele, det er klart at Gud styrer politikken også, svarte Matthew og ville med Bibelen i hånd markere hvor han står som menneske og som velger. Norfolk/Virginia Beach i går tilsier at han kan gjøre det bra også i grensestatene mellom sør og nord i USA, Virginia, Maryland og District of Columbia (Washington).
Det samme sier meningsmålingene før det store primærvalget i Washington-området.

Hovedkonkurrenten John McCain forsøker å samle Ronald Reagans 30 år gamle koallisjon mellom forsvarsvenner, finansielt konservative og der sterkt religiøse velgere over hele landet. Han har sterkt grep særlig om forsvarsvennene og er litt mindre opptatt av finanspolitikk, mens han ikke appellerer til de religiøse grupperingene.

Det er her Huckabee kommer inn. Han representerer dem som ikke liker McCain. Han taler språket til de religiøst konservative og trekker til seg velgere i Sørstatene.

Et nytt kall

Bill Clinton og Mike Huckabee er født i den samme lille byen Hope i Arkansas. Det har fått Huckabee til å fleipe med at USA bør «give Hope one more chance» (gi Hope (håpet) en ny sjanse).

Som baptistprest mistet han noe av idealismen, fordi han sa at menigheten hans ikke lenger var opptatt av å «lede Guds tropper i kamp for å forandre verden», de ville heller ha det hyggelig når de gikk i kirken.

- Jeg ble ikke bitter eller sint, jeg ville bare heller at mitt liv skulle knyttes til noe mer enn å være en ordinert kaptein på et cruiseskip, sier Huckabee.

Da Huckabee besluttet å forsøke seg i politikken i sin hjemstat Arkansas, følte han det som et kall fra Gud. Til sin store overraskelse tapte han kampen om en plass i Senatet i 1992. Da Bill Clintons etterfølger som guvernør, Jim Guy Tucker, måtte trekke seg som guvernør i 1998 etter to år, ble Huckabee hans etterfølger. Huckabee ble valgt i 1998, gjenvalgt i 2002 og ble sittende terminen ut til 2006.

Bibel, flagg og plakater vaiet for Mike.Bibel, flagg og plakater vaiet for Mike.

Lover og regler

Blant de første tiltakene han gjorde som guvernør, var å gjennomgå delstatens lover, regler og praksiser for å vurdere hvilken innvirkning disse hadde på familienes liv. Han fordoblet barnetrygden, satte inn et forsvar for foreldres rett til å undervise egne barn, forby ekteskap mellom mennesker av samme kjønn og kreve foreldres godkjennelse dersom en ung kvinne ønsker å foreta abort. Han iverksatte også et program for å gi sykeforsikring for flere enn 70.000 barn.

Og han snakker rett fra hjertet om de fattige i landet, fordi han selv kom fra meget små kår og vet hvordan de tenker. Slik sett har han vært villig til å bruke flere offentlige penger på løse sosiale problemer enn den de mest konservative velgerne mener han burde gjort.

Som politiker er Huckabee også opptatt av politiske spørsmål, inkludert arbeidsplasser. Og utenrikspolitikk, når det passer seg slik. Han er ikke nådig i sin omtale av president Bush, som han tror blir hans forgjenger i Det hvite hus.

Arbeidsplasser ut av landet

- Vi har mistet to millioner industriarbeidsplasser her i dette landet. Det er ikke bare å beholde jobber for å beholde vår egen middelklasse sterk og fri. Det er viktig, men her er vårt egentlige problem: Når vi ikke kan bygge de båtene vi trenger til vårt eget forsvar, når vi ikke kan bygge flyene, våpnene og ammunisjonen vi trenger. Når vi setter ut vår egen evne til bygge vårt eget forsvar, da har vi ikke bare satt bort vårt eget forsvar, vi har også satt bort vår egen frihet, sier Huckabee og uttrykker seg som en dyktig kommunikator med tilhørerne i sin hule hånd. Når jeg blir president skal vi bringe alle disse jobbene tilbake hit til landet.

- Når jeg blir president skal vi bringe alle disse jobbene tilbake hit til landet. Vi skal ikke behøve å ringe til kineserne og spørre om de vennligst vil sende oss et par skip og noen kampfly fordi nå har vi en fiende som nettopp har erklært krig mot oss, og nå lurer vi på om dere kan hjelpe oss, sier Huckabee med ettertrykk.

Her treffer han sitt publikum hjemme. Her i «Trillingbyene» Norfolk, Newport News og Virginia Beach er det en stor konsentrasjon av forsvarsrelaterte jobber.

Sovjet-metoder

Utpå dagen mandag kom Huckabees folk ut med en TV-reklame, hvor kandidaten protesterte kraftig mot at valgledelsen i Washington hadde stanset opptellingen av stemmene for tidlig. Det skal ha vært minst 1500 stemmer igjen å telle, da McCain ble utropt til vinner. Huckabee skal ha mistet cirka 242 stemmer da tellingen stanset med 87 prosent opptalt. Vi vil ikke ha Sovjet-metoder her i USA; det kan trekke demokratiet vårt i tvil...

Huckabees advokater reiste til Seattle søndag for å se om det var grunnlag for et omvalg - eventuelt komme tilbake til saken på republikanernes partilandsmøte i St. Paul i september.

- Vi vil ikke ha Sovjet-metoder her i USA; det kan trekke demokratiet vårt i tvil, sa Huckabee før han kastet seg ut til bilkortesjen som brakte ham over til neste møte.

Han har ingen tid å miste om han skal rekke å vinne mange nok primærvalg og knytte til seg det nødvendige antall delegater før partilandsmøtet - eller forhindre at frontkandidaten gjør det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30 Trump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12 Sanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09 Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05 Leger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18 Sør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50 Togos president gjenvalgt for fjerde gang02:26 Tre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12 Syklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37 Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52 Togtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34 Utforkjøring på Nordmøre00:09 Motvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43 Katastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27 Neymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24 Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01 Atletico snudde til viktig seier22:41 Viktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52 Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39 Arbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20 Ødegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54 Norske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27 Funn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03 Hus brant ned i Vågan i Lofoten19:52 MDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29 Brassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27 Innbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51 Drastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40 Vil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33 Ambulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21 Straffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47 – Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36 Riiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26 Bygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59 Trump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49 Johannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07 Xi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47 Pål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10 Par i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57 Passasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33 Erna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30 En voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil
Siste nytt
18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne04:30VerdenTrump ser fram til kongelig mottakelse i India04:12PolitikkSanders villig til å møte Nord-Koreas Kim om han blir president04:09SportNorsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering04:05NorgeLeger Uten Grenser krediterer samme sitat med ulike navn03:18VerdenSør-Korea melder om flere syke og døde av covid-1902:50PolitikkTogos president gjenvalgt for fjerde gang02:26NorgeTre til sykehus etter utforkjøring i Rendalen02:12VerdenSyklist siktet for drapsforsøk etter krangel med bilist i Sverige01:37VerdenIsrael bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep00:52VerdenTogtrafikk mellom Østerrike og Italia åpnet etter mistanke om virus00:34NorgeUtforkjøring på Nordmøre00:09Helse og livsstilMotvillige menn får skylden for lave fødselstall23:43PolitikkKatastrofevalg for høyresiden i Hamburg23:27SportNeymar utvist da PSG bød opp til målfest23:24SportHovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama23:01SportAtletico snudde til viktig seier22:41SportViktor Hovland tok historisk PGA-seier tross mareritthull og uvær i avslutningsdrama21:52VerdenØsterrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus21:39PengerArbeidstilsynet: Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven i XXL21:20SportØdegaard-lagkamerat vil ikke tilbake til Haalands Dortmund20:54VerdenNorske turister sitter værfast på Gran Canaria – flyavganger kansellert20:27VerdenFunn kaster nytt lys over fortidsmenneskets ritualer20:03NorgeHus brant ned i Vågan i Lofoten19:52PolitikkMDGs valgkomité vil ha Une Bastholm som partileder19:29SportBrassescoring åpnet målfesten da Arsenal slo Everton19:27NorgeInnbyggerne på Vega har fått vannet tilbake18:51VerdenDrastiske tiltak mot virus-spredning i Italia17:40Helse og livsstilVil avlive myter om utslipp fra mobilbruk og strømming17:33NorgeAmbulanse kolliderte under utrykning i Troms17:21SportStraffespark og praktscoringer sikret seier til Solskjærs United16:47Helse og livsstil– Jeg hadde en million spørsmål, og ingen å snakke med16:36SportRiiber skrev kombinerthistorie med ny verdenscupseier16:26VerdenBygde hjemmelaget rakett for å bevise at jorda er flat - døde da raketten krasjet15:59VerdenTrump vil sette navnet sitt på Taliban-avtale15:49SportJohannes Thingnes Bø fullstendig overlegen på fellesstarten i skiskytter-VM15:07VerdenXi Jinping: Det nye koronaviruset er landets største helsekrise noensinne14:47SportPål Golberg vant årets Ski Tour etter russisk smørebom14:10VerdenPar i 70-årene forsvant fra Airbnb – funnet i villmarken én uke senere13:57NorgePassasjerer reddet ut etter å ha vært innesperret etter bussvelt på Geilo13:33PolitikkErna Solberg tar FN-gjengen med til Svalbard13:30NorgeEn voksen og tre barn til sykehus etter trafikkulykke i Trysil
Populært