Barneombud og statsråd festet hos hverandre

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) og nyutnevnt barneombud Ida Hjort Kraby har minst to ganger vært på fest hjemme hos hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ramin-Osmundsen bekrefter overfor VG at Hjort Kraby ble invitert til en privat feiring i hennes hjem da hun ble utnevnt til toppsjef i Utlendingsdirektoratet i 2006.

Ved en annen anledning, for om lag seks år siden var Ramin-Osmundsen gjest i et «stort selskap» hjemme hos Hjort Kraby, opplyser statsråden videre i en e-post til avisen.

Hun opplyser også at festen hjemme hos henne i 2006 skjedde i regi av hennes mann. Han inviterte en rekke personer Ramin-Osmundsen hadde møtt i ulike sammenhenger, som «naboer, tidligere kollegaer, andre bekjente, til en overraskelsesmottakelse hjemme hos oss. Cirka 60 kom innom i løpet av kvelden, Ida Kraby var en av disse» heter det i e-posten som er sendt via departementets senior kommunikasjonsrådgiver Torstein Rudi.

På spørsmål om eventuell inhabilitet i ansettelsen av barneombud før helgen har Ramin-Osmundsen tidligere uttalt at de to har møtt hverandre i ulike sammenhenger, formelle og uformelle, og at hun vurderer sin egen habilitet som uproblematisk. (©NTB)