Lenny Kravitz: «It Is Time For A Love Revolution» (Virgin/EMI)Som en gammel jukebox

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenny Kravitz presenterer heller ikke denne gangen noe revolusjonerende, men sangene hans er bedre enn på lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett hva man måtte mene om mannens musikk bør det være bred enighet om at han er et multitalent av de sjeldne. På «It Is Time For A Love Revolution» har han produsert, komponert, arrangert, spilt og sunget det meste selv.

Det du får er som vanlig rock, pop og funk i skjønn forening. Inspirasjonskilder som Led Zeppelin, Kiss, James Brown og The Beatles sørger for en variert lytteopplevelse. Produksjonen er tørr og sparsom, selv om det av og til fylles på med blåsere og strykere. Fremføringen er bunnsolid og særlig gitarspillet viser at den godeste herr Kravitz innerst inne er en rocker.

Innenforrammene Lenny Kravitz opererer er låtkvaliteten helt avgjørende. Det er så godt som ingen staffasje som kan skjule eventuelle mangler ved materialet. På den annen side har denne type produksjoner en tendens til å låte jævlig tøft i begynnelsen, mens det snart faller igjennom dersom låtene ikke fester seg. Jeg synes «It Is Time For A Love Revolution» inneholder litt av hvert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen av låtene er blant det bedre mannen har gjort, men han har enda ikke lært å begrense seg. Følgelig har kvalitetskontrollen stått på «AV», slik at for mye fyllstoff har sluppet gjennom nåløyet. Ved å kutte ned til ti spor ville produktet som helhet ha fortjent en høyere karakter.

De to innledende rockerne «Love Revolution» og «Bring It On» setter en grei standard, der særlig sistnevnte har mye Led Zeppelin i seg. «Good Morning» er kanskje platens ener, der den blander fengende pop og tøff rock.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Love Love Love» og «Will You Marry Me» er hard funk med bra groove, mens «I Love The Rain» fungerer best av de roligere sporene. I versene høres Lenny ut som Glenn Hughes - The Voice Of Rock - og et større kompliment er det ikke mulig å gi. «I'll Be Waiting» er også en fin poplåt, mens «Dancin' Till Dawn» er en uimotståelig fengende discopop-perle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenny Kravitz er en ekstremt cool fyr, han synger bra og skriver stadig vekk fete låter. Skulle ønske han snart kunne lage en plate uten dødpunkter, han er nærmere denne gangen enn på svært lenge, da blir han helt sjef. Me likes Lenny!

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her