Tidligere toppspiller døde på trening

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere eliteseriespiller Ove Jørstad døde søndag da han var på trening med Fossums old boys lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld fikk den tidligere Kongsvinger- og lynspilleren Ove Jørstad et illebefinnende da han var på trening med bærumslaget Fossum old boys. Noen av Jørstads lagkamerater satte straks igang livreddende førstehjelp, og ambulanse ble tilkalt. Den ankom etter 13 minutter.

Livet til den tidligere eliteseriespilleren stod imidlertid ikke til å redde. Ove Jørstad ble erklært død ved ankomst på sykehuset. Han ble 37 år gammel.

Minnestund

Mandag kveld var familie, venner og klubbmedlemmer, rundt 75 personer, samlet til en minnestund på kunstgressbanen til Fossum. Flomlyset var slått av, og fakler var tent i midtsirkelen, der Jørstad hadde falt om.

En av Jørstads lagkamerater, Steinar Nickelsen, fortalte om førstehjelpen og gjenopplivingsforsøkene som var blitt gitt. Det hadde kun vært fire personer på trening, og lagkameraten hadde virket i fin form. Dødsårsaken er ikke kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omfattende karriere

Fra 1998-sesongen i Lyn (foto: Dag W. Grundseth, Aftenposten)Fra 1998-sesongen i Lyn (foto: Dag W. Grundseth, Aftenposten)

I løpet av sin karriere som spiller er Jørstad kanskje mest kjent fra sin tid i Kongsvinger (1996-97). I tillegg spilte Jørstad for BUL Alta, Mjølner, ItuanoFC (Brasil), Asker, Alta, Lyn (1998), Vålerenga og Fossum i Oslo. Jørstad var også i sin tid på prøvespill i England, blant annet for birminghamklubben West Bromwich Albion.

De siste tre og et halvt årene spilte han på Fossum, både på a-laget og andrelaget. I tillegg drev han med talentutvikling og trenerarbeid.

Ove Jørstad etterlater seg samboer og én sønn.