Schiøtz fyrte løs mot Hauge og Shittu

Forsvarer Cato Schiøtz før rettssaken mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen om dokumentforfalskning. (Foto: Scanpix)
Forsvarer Cato Schiøtz før rettssaken mot tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen om dokumentforfalskning. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Cato Schiøtz var ikke nådig i sitt innledningsforedrag og fyrte løs mot fotballagentene Rune Hauge og John Shittu da straffesaken mot Morgan Andersen startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da fotballagent Rune Hauge skjønte at det ikke lå penger i potten for ham, ble det leven, sa Schiøtz som ikke levnet Hauges agentvirksomhet mye ære.

Da supertalentet John Obi Mikel fylte 18 år og fikk profflisens sto det bakmenn i kø for å få sin bit av overgangssummen. Blant disse var Shittu og Hauge.

Det endte med at Mikel først ble solgt til Manchester United, men kort tid etter endte opp i Chelsea etter en opprivende krangel mellom Lyn, Manchester United og Chelsea. Til slutt kom klubbene fram til et forlik.

Les også: Slakter Lyn i Mikel-saken

Morgan Andersens advokat, Cato Schiøtz, mener det er et kaos av detaljer rundt overgangen til Chelsea-stjernen John Obi Mikel, og dessuten et stort antall dokumenter i saken som det er vrient å forholde seg til.

– Tidspunktet feil

––Jeg velger å skissere «en annen utdeling av kortene», sa Schiøtz som mente Mikels agent John Shittu kan ha vært den som har undertegnet en kontrakt på et annet tidspunkt enn det aktoratet er kommet med påstand om. Det, hevder Schiøtz, har gitt og vil gi tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andersen er tiltalt for å ha forfalsket en kontrakt med John Obi Mikel, og for falsk anmeldelse av Shittu. Da tiltalen ble opplest i Oslo tingrett mandag morgen, nektet Morgan Andersen straffskyld på alle punkter.

To falske kontrakter

Aktoratet hevder at Lyn-direktøren forfalsket en kontrakt med John Obi Mikel da nigerianeren fylte 18 år og innfridde kriteriene for å få profflisens. Også kontrakten Lyn hadde med Ezekiel Bala skal ifølge statsadvokat Svein Holden være forfalsket på samme måte, men de forholdene er framkommet så vidt sent at de ikke er med i tiltalen. Mikel og Bala var to av fire nigerianere som kom til Lyn sommeren 2004 i et samarbeid som Oslo-klubben hadde med Chelsea og Norsk Toppidrettsgymnas.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tekniske bevis

Holden sier til NTB atktoratet støtter seg på de tekniske undersøkelsene som er gjort ved laboratoriet til Kripos. Der har en 10-siders kontrakt med John Obi Mikel blitt undersøkt for fingeravtrykk, skrifttype, stiftemåte og blekk. Skriftanalysene skal ikke ha gitt noen klar konklusjon, men blekktype og måten kontrakten er stiftet sammen på, tyder på en forfalskning, mener aktoratet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang vitneliste

På en lang vitneliste står Lyn-eier Atle Brynestad og fotballagent Rune Hauge. I tillegg skal Mikel og Shittu forklare seg om deres egen rolle og om hva som skjedde da Manchester United og Chelsea kom på banen med interesse for et eventuelt kjøp.

Rettssaken fortsetter tirsdag. Da kommer Morgan Andersen med sin forklaring for retten. Saken er berammet til å vare i ti dager. (©NTB)