Kleppa får støtte for sitt homostandpunkt

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har fått mange positive reaksjoner etter at hun gikk ut og sa ja til å likestille homofile med heterofile i forslaget til ny ekteskapslov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fått en overveldende mengde reaksjoner. De aller fleste er støtteerklæringer, og jeg har ikke fått noen negative reaksjoner fra mitt eget parti, sier kommunal- og regionalministeren til NTB.

Støtteerklæringen som har rørt statsråden mest, kommer fra en ung homofil gutt som i en e-post til statsråden forteller henne at moren hans ikke har snakket til ham på flere år fordi han er homofil.

– Jeg håper at mitt endrede syn i denne saken kan bidra til økt åpenhet om homofili og at flere familier har gode samtaler om dette temaet rundt middagsbordet. Samtidig håper jeg at vi får dempet språkbruken rundt dette i det offentlige rom, sier Kleppa.

Sp-statsråden går nå også inn for at homofile skal vurderes på lik linje med heterofile i spørsmålet om adopsjon. Hun har ikke tatt noe standpunkt når det gjelder assistert befruktning.

Ifølge Soria Moria-erklæringen stilles Senterpartiets representanter på Stortinget fritt under avstemningen av den nye ekteskapsloven. Regjeringen legger trolig fram forslaget til ny ekteskapslov i løpet av denne uken. (©NTB)

Les også: Refser Kleppas homostandpunkt