Full seier for Egeberg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivar Ekeberg vant arbeidsrettssaken mot Norges Idrettsforbund (NIF).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere generalsekretær Ekeberg vant over Norges Idrettsforbund i arbeidsrettssaken som verserte for Oslo tingrett i slutten av januar. NA24 får bekreftet at han fikk medhold på alle punkter. Ekeberg får dermed 375.000 kroner samt renter og saksomkostninger tilbake. Det var satt av tre dager til arbeidsrettssaken Egeberg hadde anlagt mot sin gamle arbeidsgiver.

Offentligheten fikk da for første gang innsyn i maktkampen og valgene som ble gjort på bakrommet da Idrettsforbundet (NIF) nesten gikk konkurs i februar 2004.

I etterkant viste det seg at NIF hadde tapt opp mot 75 millioner kroner. Egeberg krevde fem måneders etterlønn (kroner 75.000 per måned), renter og dekning av sakskostnader.

Idrettsforbundet hevdet Egeberg gjorde en såpass dårlig jobb at det var grunnlag for at de kunne si ham opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er fornøyde med dommen, og glade for den avklaringen. Vi anser det som en oppreisning for Egeberg, sier den tidligere generalsekretærens advokat Bjørn Stordrange til NA24.

Tar til etterretning

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har registrert at Oslo tingrett har kommet til den konklusjon å gi Ivar Egeberg medhold i sitt krav om etterlønn.

– NIF har hele tiden vært av den oppfatning at det ville ha sendt et uheldig signal til organisasjonen å gi etterlønn til den øverste administrative ansvarlige for NIFs økonomiske vanskeligheter, spesielt i respekt for de mer enn hundre ansatte som dessverre måtte gå på grunn av den oppståtte situasjonen.

Vi tar til etterretning at Oslo tingrett er kommet til at Egeberg har et rettslig krav på etterlønn, heter det i en pressemelding fra NIF.

Idrettsstyret vil i sitt møte førstkommende torsdag behandle saken og da ta stilling til hvordan NIF skal forholde seg til dommen. (©NTB)