- Ble forsøkt presset ut av Forsvaret

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viseadmiral Jan Reksten ble i fjor flere ganger forsøkt presset til å trekke seg fra stillingen sin i Forsvaret, fortalte han selv i retten mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reksten vitnet i saken mot kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik i Gulating lagmannsrett. Han sa i sin forklaring at Forsvaret tre ganger hadde forsøkt å kvitte seg med ham siden forrige gang han vitnet i Karlsvik-saken, da saken var oppe i Bergen tingrett i mai i fjor.

Reksten fortalte at han 20. september i fjor ble innkalt til et møte i Forsvarsdepartementet med Forsvarssjefen og assisterende departementsråd Morten Tiller.

– Jeg fikk beskjed om at innholdet i Dalseide-rapporten tilsa at jeg burde søke avskjed fra Forsvaret. Jeg fikk sju dager på å bestemme meg. Jeg reagerte sterkt. Det ville være en erkjennelse av skyld, forklarte Reksten ifølge bt.no.

Da Reksten en uke senere avviste å søke avskjed, fikk han et varselbrev om frabeordring fra stillingen. Da han avviste dette, startet det som Reksten kalte det siste slaget mot ham. Sammen med andre forsvarstopper ble han utsatt for razzia 11. desember.

Ifølge ba.no mente Reksten at det var en fordel at Økokrim kom på banen. De var ute etter å finne sannheten. Han var siktet fram til forrige uke, da siktelsen ble henlagt. Reksten beskrev prosessen mot ham som «Kafka-lignende». (©NTB)