– Angrer på angrepet mot Serena Hotel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 22 år gamle mannen som afghansk politi mener skjøt og drepte Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen på Serena Hotel i Kabul, sier han angrer på det han har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med TV 2 sier Mohammed Ramadan at det ikke var riktig av ham å delta i angrepet på hotellet for fire uker siden.

– Det var ikke riktig, sier mannen som sitter fengslet på et hemmelig sted i Kabul.

Han og flere andre som deltok i stormingen av hotellet, ble pågrepet bare timer etter ugjerningen.

Sendt av mulla

22-åringen forteller at han tidligere bodde på en internatskole der han blant annet fikk våpentrening. På sensommeren trente han i en leir i Waziristan på å gjennomføre angrepet. I leiren lærte han blant annet å kaste håndgranater

– Jeg ble sendt av mulla Abdullah og fortalt at det bodde utlendinger på hotellet som ikke ville muslimer og islam vel, sier han i intervjuet.

Han tilbakeviser at han visste om at den norske utenriksministeren og hans følge befant seg på hotellet, og sier at målet bare var utlendinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under angrepet skal attentatmannen ha fått kalde føtter, og derfor utløste han ikke selvmordsbomben han bar på.

– Ikke torturert

På spørsmål om han er blitt torturert av afghansk politi til å tilstå, svarer mannen at han tilsto frivillig, og at han ikke er blitt slått.

– Angrer du på angrepet?

– Ja.

– Hvorfor?

– Jeg forsto ikke. Jeg ble oppildnet og manipulert av de menneskene. Det var ikke riktig. Nå sitter jeg her. Kanskje var det min skjebne, sier mannen.

Afghansk politi sier i intervjuet at de har behandlet 22-åringen humant, fordi han ønsket å tilstå. Likevel blir han sannsynligvis dømt til døden i rettssaken som venter. (©NTB)