«Lillebror» tuktet United

Darius Vassell inn 0-1 bak en utspilt United-keeper, Edwin Van der Saar. (Foto: Scanpix

Manchester United klarte ikke å vinne over byrival Manchester City og tapte 1-2 i kampen som skulle minne de omkomne i München-ulykken.

Manchester (NTB):

Manchester United – Manchester City 1-2 (0-2)

MU: Michael Carrick (90). MC: Darius Vassell (25), Benjani Mwaruwari (45). T: 75.970.

Ett minutts stillhet og kranser lagt ned av Manchester United-manager Alex Ferguson og City-sjef Sven-Göran Eriksson la en fin ramme rundt byderbyet på Old Trafford. United-spillerne spilte også i drakter som minnet om de «Busby Babes»-spillerne hadde. Åtte av de 23 omkomne i München-ulykken var United-spillere.

Mange fryktet at City-fansen ville ødelegge stillheten, men det var ikke en lyd å høre inne på stadion. Utenfor derimot, hørtes flere smell.

Det var hjemmelaget som åpnet best. Ryan Giggs hadde kampens første sjanse etter åtte minutter. Skuddet var hardt, men ballen suste over mål fra skrå vinkel. Også Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo var farlig frampå.

To mål før pause

24 minutter ut i førsteomgang kom målet, men til City. Bortelaget hadde vært nær en scoring ved to anledninger tidligere.

Det var en flott kontring av City som sendte gjestene i føringen. Edwin Van der Saar reddet mesterlig først en gang, så to ganger. På det tredje forsøket satte Darius Vassell inn ballen bak en utspilt United-keeper.

– Vi jobbet hardt i dag og ga dem lite rom. Vi vet hvor gode de er fremover, men vi ga dem ikke mange sjansene. Hver gang en av våre spillere mistet ballen, vant en annen spiller den tilbake, sa Citys midtbanespiller Dietmar Hamann til Sky Sports.

Like før pause økte Benjani Mwaruwari til 2-0 da ballen snek seg inn i det lengste hjørnet. Det var hans første mål i City-trøyen etter overgangen fra Portsmouth.

– Han scoret et bra mål, beholdt ballen mye og kjempet hardt, la Hamann til.

United-press

United ga seg ikke og nærmet seg stadig en redusering etter sidebytte. Men klokken tikket på overtid før djevlene fikk hull på byllen. Michael Carrick satte inn trøstemålet ved å kline ballen i lengste hjørnet, men det ble med det ene målet.

– Det var skuffende å tape, og spesielt i dag. Noen av våre beste spillere var ikke skjerpet. De spilte uten vilje og dårlig, sa United assistentmanager Carlos Queiroz, som mente ukens landskamper og all reisingen var hovedårsaken til det triste resultatet.

– Vi hadde sju eller åtte mann som spilte 90 minutter med sine landslag denne uken, og hver gang de kommer tilbake til oss, er de påvirket av dette i den kommende kampen, fortsatte Queiroz.

Gavepakke til Arsenal

Wayne Rooney var sårt savnet på topp for hjemmelaget, han sonet karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort. Dermed har City vunnet begge oppgjørene denne sesongen. I august vant de 1-0.

Det har ikke de himmelblå klart siden 1969/70-sesongen. Seieren var også Citys første på Old Trafford siden 1974.

– Vi er godt fornøyd. Seks poeng mot Manchester United på én sesong er veldig bra, sa City-manager Sven-Göran Eriksson.

United på sin side ga igjen Arsenal en gavepakke om å øke gullforspranget. Arsène Wengers mannskap tar imot Blackburn mandag, med seier har Arsenal fem poeng mer enn rivalene United.

Målløst

Skaderammede Chelsea måtte nøye seg med 0-0 hjemme i en sjansefattig kamp mot Liverpool.

Ingen av lagene maktet å dominere på Stamford Bridge. Målløs poengdeling er ikke godt nok for noen av lagene.

Ettersom Manchester United tapte mot byrival City, kunne Chelsea kutte luken opp til serietoerne til bare ett poeng.

Men Avram Grants gutter maktet ikke å slå et Liverpool-lag som for lengst er ute av gullkampen. Chelsea står med 55 poeng, tre mindre enn United.

Leder gjør Arsenal med 60. «Gunners» møter Blackburn mandag, og kan da benytte anledningen til å stikke ifra ytterligere. Arsène Wengers lag var søndagens store vinner i England.

Chelsea hadde mest ball, men skapte lite. Den solide hjemmestatistikken ble imidlertid forlenget til 76 kamper uten tap.

London-vertene følte seg snytt for straffe da Javier Mascherano felte Joe Cole i 1. omgang.

Everton i førersetet

Formsvake Liverpool spilte solid, men manglet sting i angrepet uten en skadd Fernando Torres.

Åtte minutter før slutt misbrukte Michael Ballack en fin mulighet for hjemmelaget.

Kampen ebbet ut til 0-0. Ingen av lagene virket fornøyd med uavgjort. For Liverpool blir det tøft i kampen om fjerdeplassen som gir mesterligakvalik ettersom alle rivalene i helgen vant.

Everton på fjerdeplassen har 47 poeng, mens Liverpool er nummer fem med 44 poeng (én kamp mindre spilt). Aston Villa og Manchester City står også med 44 poeng.

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool. (©NTB)