Mary J. Blige: «Growing Pains» (Geffen/Universal)Sår souldronning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mary J. Blige overbeviser ikke helt på sitt nye album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Mary J. Blige slipper en ny skive, gjør hun det egentlig veldig enkelt for den som anmelder. For det er aldri, har aldri vært, og vil aldri være snakk om at dama ikke kan synge.

Snarere tvert i mot, det man bedømmer blir hvor god hun og apparatet rundt henne har vært til å plukke låtskrivere, gjesteartister og produsenter. At hun blir kalt dronningen av hiphop, r'n'b og soul, sier jo endel.

Samarbeidet mellom Mary og hiphop-artisten Ludacris resulterte i fjorårets hit «Run Away», men i låta «Grown Woman» på «Growing Pains», blir Luda' nærmest litt overflødig; tror jeg hadde likt låta enda bedre med bare Mary J. Bliges vokal. Den Neptunes produserte «Till The Morning» høres ut som Pharrells forrige skive lang vei, og har ingenting på denne platen å gjøre.

Også de norske gutta i produsent-duoen Stargate har fått med et par låter. Det er ingen tvil om at det funker så det suser, men det er dystert og repetetivt og faller ikke helt i smak hos meg. Når det er sagt, det er heller ingen tvil om at sounden til gutta fra Askim selger skiver, og i statene er det jo dessverre utelukkende det som teller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt i alt er ikke dette en fantastisk skive tatt i betraktning at man åpenbart forventer veldig mye mer av en artist som Mary J. Personlig kunne jeg godt tenkt meg en litt mer rå enn sår Mary J. Likevel er det noen skikkelig gullkorn her som for eksempel den sinte, men humoristiske og relativt melankolske «Roses».

Den Michael Jackson inspirerte «Just Fine» er så oppløftende, funky, sexy, elektrisk, rytmisk og kul at jeg ikke klarer å gå bortover gaten og høre på den uten å smådanse som en annen idiot. Hvis dette ikke blir en hit så sverger jeg herved på å spise hatten min. Kors på halsen.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her