Refser Kleppas homostandpunkt

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMange roser Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), men KrF mener velgerne har grunn til å være skuffet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hun gikk i valgkampen i strupen på KrF og sa vi drev skremselspropaganda fordi vi sa at vi var usikre på hvor Sp sto i denne saken. Da var hun veldig klar. Derfor har velgerne grunn til å være skuffet over at hun nå går inn for denne loven, sier May Helen Molvær Grimstad (KrF), som leder Familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

I valgkampen lovte Kleppa velgerne at hun ville kjempe imot ekteskap for homofile.

Ros

Men det er mange andre som jubler og roser Kleppa, også i hennes eget parti.

- Dette er veldig gledelig. Jeg er stolt over Magnhild og den prosessen hun har gjennomgått, sier Alexander Foss Andersen, leder av Sps homonettverk til VG Nett.

Stortingsrepresentant for Høyre André Oktay Dahl mener at hun på bakgrunn av sin tro og bakgrunn er så raus og tøff at hun velger å snu, totalt sett har en kjempesterk signaleffekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dahl, som selv er homofil og lever i partnerskap, mener Kleppa er et godt forbilde. Han håper hennes endrede standpunkt kan få andre til å tenke seg om en gang til.

Glad Karita

Karita Bekkemellem, som i flere år har jobbet for den nye ekteskapsloven, er svært glad for at Kleppa har snudd.

- Det er fantastisk. Jeg ble utrolig, utrolig glad, sier Bekkemellem. Hun mener Kleppa viser stort mot ved at hun har snudd i saken.

Også Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) roser kommunalministeren.

- Vi er veldig glad for at hun har vist styrke og handlekraft. Hun har vist vilje til å ta et oppgjør med egne prinsipper og holdninger, sier LLH-leder Jon Reidar Øyan. (©NTB)

Les mer om saken her.