Kong Carew av Aston Villa

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJohn Carew senket Newcastle med ekte hat trick i lørdagens kamp på Villa Park. Det var nordmannens første på sju år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Birmingham (NTB): John Carew snudde dermed Newcastles 1-0-ledelse til 4-1 med tre herlige scoringer i løpet av annenomgangen. Wilfred Bouma utlignet tre minutter etter hvilen før Carew startet sitt målshow.

På de to første målene sendte nordmannen ballen knallhardt i mål med hodet før det tredje kom på straffespark. Av norske spillere er det kun Ole Gunnar Solskjær som tidligere har laget ekte hat trick i den engelske eliteserien.

- Dette var fantastisk. Kapteinen (Gareth Barry) pleier å ta straffene, men han sa at jeg skulle gå for hat trick. Det satte jeg pris på, sa Carew til Sky Sports.

Og det var litt av en straffe. Kaldt og rolig klinte Carew ballen i nettaket.

- Normalt gjør jeg det ikke slik, men jeg bestemte meg for å sette ballen høyt slik at jeg var sikker på at den gikk inn, fortsatte den norske helten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten sju år er gått siden sist Carew scoret tre mål i en kamp. Lørenskog-gutten nettet alle Valencias mål i 3-1-seieren mot Villarreal 25. februar 2001.

O'Neill-ros


Med en perfekt dag på jobben ventet det, ikke uventet, ros fra Aston Villa-manager Martin O'Neill.

- Jeg sa til ham på slutten av kampen at han var utrolig! Jeg sier ikke at vi vil ha en slik oppvisning hver gang selv om det ville vært fantastisk, men vi kan gjøre det minst hver fjerde kamp. Han er god nok til det, fortalte Villa-manageren.

Hjemmelaget slet mot Kevin Keegans Newcastle i den første omgangen og allerede etter fire minutter sendte Michael Owen bortelaget i ledelsen.

- Det var ikke lett å skape sjanser. Marlon Harewood kom innpå i den andre omgangen og ga oss et ekstra løft med styrken og entusiasmen hans. Dermed startet vi å skape sjanser hele tiden, og det var fantastisk, oppsummerte Carew.

Aston Villa er dermed for fullt med i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering. (©NTB)