Lyttelua 40 (Radio, Radio!)

Eksklusivt: Lyttelua blir radiostjerne!!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følgende begivenhet fant sted onsdag ettermiddag:

Lua ligger i sofaen og snorker så hardt at sidene i «Slik talte Zarathustra» blafrer om kapp med vinden som svinser og svanser ut av det åpne vinduet. Omringet av all verdens synker jeg ned i gyngestolen ved siden av stereoanlegget som tryller ut låtene fra den siste skiva til Kelley Stoltz. Jeg tenker på Ray Davies.

I det sola henger seg som en klegg på plakaten av Leo Sayer hører jeg lyden av telefonen i det fjerne.

- Hallo?

- Er det Lyttelua?

Jeg titter mot sofaen der luetassen akkurat har knekt opp ei Pommacflaske med tenna. Telefonen treffer barten til Nietzsche for så å stusse opp på bordet foran ham.

Fem minutter senere er det i boks. Lyttelua har fått eget radioprogram. Etter en kort og intens samtale med Mina fra Radio Tango, er det klart at den sjuke lille lua er på lufta allerede førstkommende mandag. Først Mina, deretter luetassen.

«Hu trygla og ba», uttaler Lyttelua i en pressemelding som ennå ikke er sendt ut. Begivenheten finner sted mandag 11. februar klokken 1700 på Radio Tango FM 105.8. Tune in, be ready! Senere på kvelden kan du roe deg ned med Little Steven.

«Dere kan fortsatt lese om meg og mitt på ABC Nyheter», uttaler Lyttelua i den samme pressemeldingen der han understreker at ryktene om at han banka opp Andy Cap i Slottsparken natt til lørdag bygger på «reinspikka hat fra en samlet presse som knapt nok vet forskjellen på urin og uran». Han avslutter pressemeldingen med følgende ord: «Jeg er en lovlydig Lue. At jeg skulle være pommacholiker er det reneste vrøvl. Kjøss meg bak».

Øyvind Moen: Distrikssjef Platekompaniet

The Zombies - The Decca Stereo Anthology

I går var de endelig tilbake. Bransjeveteran og bransjefestforbilde Audun Tylden har 2-300 plater med denne erkebritiske gruppa, og erklærer seg som selvskreven på The Zombies første norgeskonsert på 44 år. Selv har jeg to-tre plater og tipper jeg stikker på konsert. Oppladningen er det i alle fall ingenting i veien med: Den doble samlingen «The Decca Stereo Anthology» har fått godt med rotasjon i Lua denne uka. Kanskje spilte de «Indication» i går kveld, til glede for den svært så retro-orienterte norske gruppa The Indikation, Lyttelua og meg selv.

Eagles - Long Road Out Of Eden

- Fy faen, det blir svært, hyler Lyttelua fra gyngestolen foran anlegget med vinylutgaven av «Long Road Out Of Eden» i spilleren. Det han tenker på er 29. mars i Globen, Stockholm. Fri tilgang på Pommac og lettstrikkede svenske mössar med bra brød på afterparty. Og på scenen: Selveste Eagles. Don Henley, Glen Frey, Joe Walsh og Timothy D. Schmitt. Herrejemini! Jeg kan ikke gjøre annet enn å si meg enig etter lykken på ticnet.se torsdag morgen: - Dette blir jævlig svært.

«Long Road Out Of Eden» er en fjorårets aller beste terningkast fire-plater, en kategori plater som er sterkt undervurdert.

Barbara Streisand - ...And Other Musical Instruments
Beatles spællt aldri så vakkert som vinsjan på kaia / Finast parfymen va lukta av olje og sjø
...og Grateful Dead har aldri vært like psykedeliske som denne uhørbare skiva med Barbara Streisand.

Like fullt støtter Streisand streiten Clinton og Grateful Dead den nye vinen Obama i den pågående valgkampen i statene. Forstå det den som kan. Fakta er uansett at verdens beste liveband for første gang i sin historie har gått ut offisielt og støttet en politiker. - Bob Weir for Vice President! Dette er faenmeg bedre enn West Wing, sier Lua mellom to slurker Budweiser.

A Mountain Of One - Collected Works

Nevnt allerede i Lyttelua 15 av Lytteluas hipsteralibi, Tord Krogtoft. Et halvt år senere snubler Lytteluas eldste bidragsyter (målt i musikksmak) over denne i Arendal - og liker det han hører. Ekko av «Spirit Of Eden» og Bryan Ferry, mer skal ikke til for å overbevise en handelsreisende sulteforet på ny musikk. Chill, ass.

Espen A. Amundsen: Musikkansvarlig ABC Nyheter

John Hiatt: Riding With The King

Da denne skiva ble sluppet bodde jeg i et trangt rom i en trang kjeller. Edderkoppene vasset rundt på det såpeglatte gulvet og livet var en lek. Utstyrt med langt hår og en neve dollar levde jeg av fiskeboller, nudler, brunt vann og en og annen livsløgn. Pengene jeg hadde ble i all hovedsak brukt på plater. Deriblant «Riding With The King», som skulle vise seg å være en av mine aller fineste investeringer på 80-tallet.

På sett og vis var John Hiatt, med rette, min store 80-talls helt. Ganske enkelt fordi han klinka ut den ene musikalske godbiten etter den andre. Som for eksempel «Bring The Family» (1987) og «Slow Turning» (1988). Likevel, det var «Riding With The King» (1983) som startet showet. Og kanskje spesielt låta «She Loves The Jerk» som fikk meg til å tenke på Joe Jacksons superkule «Is She Really Going Out With Him?».

Når det er sagt; det vrimler av supredupre låter på «Riding With The King». Låter som har brent seg fast i hjernemassen hos selv de mest musikkfiendtlige kompisene mine fra den gang da. Da jeg forleden spilte «I Don't Even Try», «Girl On A String» og «Love Like Blood» for en kompis som ikke har hørt en plate siden han spydde ned alle veggene i den trange kjelleren, ble han så rørt at jeg var på nippet til å ringe 113. Heldigvis ringte telefonen.

The Sleepy Jackson: Personality

Om jeg stoler på meg selv var dette årets album 2006. Og ja, jeg stoler på meg selv. «Personality» er like praktfull nå som da. Bare synd at så få har fått det med seg. Egentlig er The Sleepy Jackson synonymt med Luke Steel, en herlig fyr med fot for melodier, harmonier og en feit produksjon. Men hvor er du, Luke? Vi vil ha mer!

Har du ikke «Personality» burde du skamme deg. Men er du en god katolikk slipper du unna med 15 Ave Maria og litt dårlig samvittighet. Ta grep, det er aldri for sent. For ordens skyld, her er noe av det jeg skrev da jeg var som mest oppglødd:

Det er som om «Personality» er i besittelse av et stayer-gen. Låtene blir nemlig bare bedre og bedre. Det nyanserte lydbildet byr på seg selv og avslører små detaljer jeg ikke registrerte ved foregående lytting. Jeg kan ikke huske sist gang jeg ble eksponert for så mange gode melodier på ett og samme album. Produksjonen skal ha sin del av æren for dette, men melodiene erlikevel uavhengig av den gromme lyden ualminnelig gode. Sjefen sjøl, Luke Steele, har gjennom hele albumet søkt tilbake til det klassiske poputrykket, der tre minutter og en fengende melodi er oppskriften. Det gjør heller ingenting at han er en skikkelig retrogutt, med bena godt plantet i 60- og tidlig 70-tall, og at Beach Boys, Beatles, Phil Spector og til dels Burt Bacharach er de store heltene. Definitivt årets album.

Nada Surf: Lucky

Heldig? Ja, jeg er nok det. For «Lucky» holder i bøtter og spader. Faktisk fremstår Ikke-gutta i dag nesten som et rendyrket popband. Noe som kler dem godt. De tre første låtene er en ren maktdemonstrasjon der rock møter pop på en høvisk og fin måte. Særlig tredjelåta, «Beautiful Beat», gjør meg glad som en lerke. Det vakre avsluttningssporet, «The Film Did Not Go' Round», gjør meg derimot trist som en måke og får meg til å tenke på at livet er så kort at selv en bitteliten fjert er begivenhet man må hegne om. «Lucky» er å finne i butikkene på mandag.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:30 Dette skjedde i natt04:48 Ti speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:43 Verdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst04:21 Macron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år04:02 Passasjerer må sove på tog etter snøskred på Bergensbanen03:52 Ytterligere 97 døde av covid-19-viruset i Kina03:51 Over 500 virussmittede i Sør-Korea03:32 Fem tenåringer i bilulykke på Hvam03:20 Sanders utropt til vinner i Nevada03:18 Mann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30 Sandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene01:01 USA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye koronaviruset00:46 Bolighus i Halden totalskadd etter brann00:10 Over 70 virussmittede i Italia00:08 Brann på Gran Canaria23:17 Hovland avsluttet forrykende til ledelse: – Seier ville vært utrolig23:00 Operatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40 Valget i Nevada er i gang22:24 Kvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53 Store trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24 Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56 Kristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24 Ødegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16 Ikke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50 Et forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49 Første resultater i Iran viser konservativ framgang19:14 Nesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03 Tusener demonstrerer for Assange i London18:15 – Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31 Haaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49 Kombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47 Eidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06 Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55 New York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34 Chelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45 Klæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37 To menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34 Falla sprintet til seier i Ski Tour13:59 – Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34 Snøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33 Johaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31 Lundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18 Ryanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55 Norsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37 Passasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35 FN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11 Vinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55 Klæbo best i prologen på hjemmebane11:15 Mann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15 Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07 Ytterligere et virusdødsfall i Italia11:04 Johaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38 Stortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29 Store snømengder stengte Bergensbanen10:14 FN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02 Helsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43 VM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30 Slik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56 Flere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41 Årsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11 1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05 Gjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56 Over 750 virussmittede i Japan07:50 Alpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47 Ubebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42 Tomannsbolig brant ned i Florø07:35 Avtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30 75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00 Johaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55 Enebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53 Kraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51 Bil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45 Mann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17 Leteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15 Nordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10 Dette skjer i dag06:10 Bloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05 Dette skjedde i natt05:50 Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23 Stoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17 Kolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24 Mann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20 Nye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59 Kvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32 Gjengen i «Friends» samles igjen02:37 Ytterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08 Klimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05 Første covid-19-dødsfall i Italia01:54 Medier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57 Wells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11 Juryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52 Siktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46 Mann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11 To menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00 Erdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51 Tre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50 Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet
Siste nytt
05:30NorgeDette skjedde i natt04:48VerdenTi speidere omkom i styrtflod i Indonesia04:43SportVerdenscuprenn i slalåm i Japan avlyst04:21VerdenMacron usikker på om EU og Storbritannia blir enige om en handelsavtale i år04:02NorgePassasjerer må sove på tog etter snøskred på Bergensbanen03:52VerdenYtterligere 97 døde av covid-19-viruset i Kina03:51VerdenOver 500 virussmittede i Sør-Korea03:32NorgeFem tenåringer i bilulykke på Hvam03:20VerdenSanders utropt til vinner i Nevada03:18NorgeMann i 40-årene skadd – kjørte rett i tre på Jessheim02:30NorgeSandfaste passasjerer må sove på flyplassen på Kanariøyene01:01VerdenUSA anklager Russland for å spre desinformasjon om det nye koronaviruset00:46NorgeBolighus i Halden totalskadd etter brann00:10VerdenOver 70 virussmittede i Italia00:08VerdenBrann på Gran Canaria23:17SportHovland avsluttet forrykende til ledelse: – Seier ville vært utrolig23:00NorgeOperatunnelen og Vaterlandstunnelen åpne igjen22:40VerdenValget i Nevada er i gang22:24NorgeKvinne fløyet til sykehus etter dykkerulykke i Nordland21:53NorgeStore trafikkproblemer i Oslo sentrum21:24NorgeDrikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune20:56SportKristoff krasjet med liten gutt etter målgang i Algarve20:24SportØdegaard tilbake fra start i komfortabel Sociedad-seier20:16NorgeIkke kontroll på brann i bolighus i Halden19:50NorgeEt forsvar for doen som kosta 8 millioner kroner19:49VerdenFørste resultater i Iran viser konservativ framgang19:14NorgeNesten 1500 passasjerer kommer seg ikke til Norge på grunn av sandstorm på Kanariøyene19:03VerdenTusener demonstrerer for Assange i London18:15Verden– Vinner vi kampen, vil vi ha bevart vår viktigste natur – Taper vi kampen, er jorda endret for alltid17:31SportHaaland scoret mål nummer 40 for sesongen i Dortmund-seier16:49NorgeKombinert-Riiber overlegen i Trondheim: – Har vært nervøs før denne uka16:47NorgeEidfjord isolert til søndag etter snøskred16:06SportNorsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant15:55VerdenNew York-skyskraper risikerer å miste 20 etasjer15:34SportChelsea med svært viktig seier over byrival Tottenham14:45SportKlæbo best i Trondheim-sprinten, Bolsjunov falt i semifinalen14:37NorgeTo menn og en kvinne tiltalt for hatefulle ytringer14:34SportFalla sprintet til seier i Ski Tour13:59Verden– Fuglene våre er generelt på tilbakegang, i noen tilfeller katastrofalt13:34NorgeSnøskred i Eidfjord – biler evakueres13:33SportJohaug videre til semifinale, Østberg slått ut13:31SportLundby sikret ny pallplass for Norge i laghopp13:18ReiseRyanair-sjef mener muslimske menn bør undersøkes ekstra nøye på flyplasser12:55SportNorsk VM-gull på stafetten etter oppvisning av Olsbu Røiseland12:37NorgePassasjer ville ikke betale for drosjen – hoppet ut i fart12:35VerdenFN: Over 10.000 sivile drept eller såret i Afghanistan i 201912:11NorgeVinterferieværet: Kraftige vindkast, snøfokk, snøskredfare, kuling og stengte veier11:55PolitikkKlæbo best i prologen på hjemmebane11:15NorgeMann funnet nedkjølt etter å ha vært savnet på riksvei 9 ved Haukeli11:15PolitikkDemokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada11:07VerdenYtterligere et virusdødsfall i Italia11:04SportJohaug i toppform, leverte råsterk prolog10:38PolitikkStortinget ender trolig med delt innstilling om Nav-skandalen10:29NorgeStore snømengder stengte Bergensbanen10:14VerdenFN slår alarm om masseflukt i Burkina Faso10:02Helse og livsstilHelsedirektoratet: Ikke spor av koronasmitte hos hjemvendte nordmenn09:43SportVM-festen overskygget av dopingrazzia mot Loginov09:30MotorSlik skal de stoppe pirat-kjøreskolene08:56NorgeFlere fjelloverganger i Nord-Norge er stengt på grunn av uvær08:41NorgeÅrsaken til at 42 hunder døde i fjor høst er fremdeles en gåte08:11Norge1,5-gradersmålet utenfor rekkevidde – nå må Norge tilpasse seg08:05SportGjert Ingebrigtsen om Filip: – Betydelig bedre enn i fjor07:56VerdenOver 750 virussmittede i Japan07:50SportAlpint: Kristoffersen ledet, ble så offer for underlaget i Japan07:47NorgeUbebodd enebolig totalskadd i brann i Nordland07:42NorgeTomannsbolig brant ned i Florø07:35VerdenAvtale mellom USA og Taliban har trådt i kraft i Afghanistan07:30Norge75 barn var bortført fra Norge til utlandet i 201907:00SportJohaug om deltakelse i ski-VM i 2025: – Hå, hå, hå06:55NorgeEnebolig overtent på Stord – festdeltakere evakuert06:53VerdenKraftig økning i nye smittetilfeller i Sør-Korea06:51NorgeBil sto i full fyr på E39 ved Kvadrat i Sandnes06:45NorgeMann alvorlig skadd med øks og batong under ran i Oslo06:17NorgeLeteaksjon i Kristiansand avsluttet06:15NorgeNordmenn bekymrer seg mest for barna på internett06:10NorgeDette skjer i dag06:10VerdenBloomberg åpner for å skrote taushetspliktavtaler06:05NorgeDette skjedde i natt05:50SportZuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–305:23VerdenStoltenberg avviser Macrons atomutspill05:17NorgeKolonnekjøring på E6 Sennalandet i Finnmark04:24NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Tønsberg04:20VerdenNye valg i Thüringen for å løse politisk krise03:59NorgeKvinne til sykehus etter slåssing på Galgeberg – to menn pågrepet03:32KulturGjengen i «Friends» samles igjen02:37VerdenYtterligere 109 døde av covid-19-viruset i Kina02:08NorgeKlimahysteri-gruppe og motgruppe på Facebook med over 100.000 medlemmer hver02:05VerdenFørste covid-19-dødsfall i Italia01:54PolitikkMedier: USA mener Russland prøver å hjelpe Sanders i nominasjonskampen23:57VerdenWells Fargo skal betale 27 milliarder kroner i forlik23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11VerdenJuryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52VerdenSiktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46NorgeMann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11NorgeTo menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00VerdenErdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51NorgeTre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50NorgeSnøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus