I kveld heier Europa på disse

<p>Det er ikke bare i Norge at det knyttes spenning til kveldens norske finale i Melodi Grand Prix. Også fans i Europa er engasjerte. Mye tyder på at de håper på seier til en av disse tre. (Ann-Mari Andersen, Veronica Akselsen, Maria Haukaas Storeng). Foto: NRK. </p>
Det er ikke bare i Norge at det knyttes spenning til kveldens norske finale i Melodi Grand Prix. Også fans i Europa er engasjerte. Mye tyder på at de håper på seier til en av disse tre. (Ann-Mari Andersen, Veronica Akselsen, Maria Haukaas Storeng). Foto: NRK.

Europeiske Melodi Grand Prix-fans er klare i sin dom. Ei av disse tre jentene bør sendes til finalen i Beograd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når de åtte MGP-finalistene entrer scenen i Oslo Spektrum i kveld, vil mange fans sitte rundt om i Europa og krysse fingrene for at norske tv-seere vil velge nettopp deres favoritt i år.

Det er nemlig ikke bare i Norge at det er knyttet spenning og interesse til vår nasjonale finale i Melodi Grand Prix. En titt på de utenlandske MGP-nettsidene viser at mange på kontinentet har sterke meninger om hvem Norge bør sende for å representere seg selv i år. Og ikke minst, hvem som absolutt ikke bør sendes.

I år er det tre jenter som skiller seg ut som favoritter. For er det opp til Europa, er det enten Ann-Mari Andersen, Veronica Akselsen eller Maria Haukaas Storeng som står på scenen i den internasjonale finalen i Beograd i mai.

Samisk pop
Ann-Mari Andersens samiske etnopop holdes fram av mange som favoritt til å kunne gjøre det bra i Beograd. Låten vurderes av flere som spennende, annerledes og stemningsfull.

Denna låt känns så självklar och så bastant att till och med en Finnmarksvidda-storm skulle kunna blåsa förbi utan att låten faller, skriver Leelene Karlsson som blogger for den svenske MGP-siden Gylleneskor.se.

Hun liker Andagassii best av alle de 18 norske bidragene som har vært med i konkurransen og gir låten 8 av 10 mulige poeng på skalaen.

Også Marcell fra Ungarn håper på samisk seier. På den internasjonale hjemmesiden til ESC (Melodi Grand Prix) ber han Norge innstendig om å velge Andagassii i år:

Kom igjen Ann-Mari Andersen!!! Vær så snill Norge!!! Andagassii er den mest minneverdige låta av alle!!!! Vær så snill!!!!!!!!!!!!! Jeg tror at en folketone kan vinne i MGP i 2008 fordi dette er den mest seriøse og magiske låta!!!

Flere favoritter
Også Veronica Akselsen (Am I Supposed To Love Again) og Maria Haukaas Storeng med låten Hold on be strong har mange fans ute i Europa. Begge tippes gode plasseringer dersom de skulle komme seg til en finale i Serbia.

Hold kæft hvor er sangen "Hold on, be strong" bare skide god!! Det er det bedste jeg nogensinde har hørt i melodi grand prix!! Hun har virkelig vinderpotentiale!! INGEN fra vore danske mgp kan slå hende!!!!! skriver en begeistret danske i et norsk MGP-forum.

Om oddsfavoritten King of Trolls virker Europa svært delt. Noen gir uttrykk for at de synes låta og sceneshowet rocker. Men vel så mange hevder at de misliker den norske trollrocken sterkt, og at låta Far Away bare er en blek kopi av ting som har vært gjort før - med varierende hell.

Det er flott at Veronica er i finalen, men en skam at King of Trolls har kommet seg dit, skriver svenske Björn Lin på nettsiden esctoday.com.

Europa tror ikke på Ole Ivars
Aller dårligst liker det europeiske publikumet Ole Ivars og Tinkerbells, som slo ut Lene Alexandra og Zuma i onsdagens sistesjanse. De to sistnevnte har vært hyppig omtalt i blogger og forum - og av mange vært nevnt som to som kunne gjøre det godt i den internasjonale konkurransen.

Ole Ivars og Tinkerbells karakteriseres derimot som et pust av en gammel fortid . Skal man tro kommentarene har disse slett ikke slått an blant Europas ører, og i skrivende stund ligger Ole Ivars på en desidert sisteplass i en avstemning over hvilke av de atten norske bidragene brukerne liker best.

Det norske dansebandet har fått stusslige 0,3 prosent av stemmene på den internasjonale Melodi Grand Prix-siden. På soleklar topp i denne avstemningen troner Lene Alexandra, som falt ut av konkurransen onsdag.

Vi gjør forøvrig oppmerksom på at denne avstemningen også er åpen for nordmenn og derfor bør tas med en klype salt. Ingen land kan, som kjent, stemme på seg selv i den europeiske musikkonkurransen.

Lørdagens finale
Det er klokken 20.25 i kveld at årets finale i Melodi Grand Prix starter. Og i år som i fjor er finalen i Oslo Spektrum delt i to deler. Først opptrer alle de åtte artistene, mens publikum stemmer frem sine favoritter.

De fire artistene med flest stemmer går så videre til en gullfinale, før det tilslutt bare er én vinner igjen som får være med og representere Norge i Beograd i mai.

Programleder for finaleshowet er som i fjor Per Sundnes.

Her er lørdagens rekkefølge i finalen, med ABC Nyheters vurdering av de ulike finalelåtene. Låtene er bare vurdert etter studioinnspillingen, og ikke etter hvordan det fungerer live på scenen.


Melodi 1: Crash! - Get Up

Crash er de eneste av fjorårets MGP-artister som stiller igjen i år. Av de raske rockelåtene som var med i årets runde er dette den som fungerer best. Det betyr ikke at den fungerer fantastisk, men den har et visst trøkk og er helt ok.
5/10.

Melodi 2: Ann-Mari Andersen - Ándagassi
Samisk låt, annerledes og med flott og spennende arrangement. Refrenget sitter også godt. Alt i alt veldig bra og kan overraske i konkurransen. Det hadde forøvrig vært på høy tid at Samiid Ædnan fikk en erstatter.
8/10.

Melodi 3: Tinkerbells - Hold On
Denne jentetrioen fremfører en låt av de musikalske ringrevene Jan Groth og Svein Gundersen. Men det hjelper lite når det hele føles som en time i coaching og personlig veiledning der du har hørt alt sammen før. Dette er kjedelig, platt, selvhøytidelig og avleggs og faller totalt igjennom hos undetegnede.
2/10.

Melodi 4: Veronica Akselsen - Am I Supposed To Love Again
Til tross for at teksten til denne tangoaktige og lavmælte balladen er litt klisj, er dette musikalsk sett kanskje den beste av de 18 norske låtene som ble plukket ut. Den er enkel, nynnbar og innsmigrende, og Veronica Akselsens vakre stemme kler låten godt. Om man skal trekke en parallell til tidligere norske bidrag må det være til Silje Viges 'Alle mine tankar'.
8/10
.

Melodi 5: King of Trolls - Far Away
King of Trolls tror muligens at man hevder seg i Melodi Grand Prix ved å kopiere Finlands Lordi med norsk rock 'n' troll. Men sannsynligvis bommer Frode Anderssen (som har skrevet tekst og melodi) med minst fem år. Om ikke ti. Alt i alt er dette et masete sammensurium, veldig klisjefullt og lite oppfinnsomt. Det minner også ikke så rent lite om Roger Pontares svenske bidrag i 2000 eller Gary Moores Over the hills.
3/10.

Melodi 6: Ole Ivars - Som i himmelen
Jeg frykter folkejuryer. Jeg frykter folkejuryer fordi de plutselig kan få det for seg at Ole Ivars i Grand Prix er akkurat det Norge og Europa trenger. For det er det ikke. Dette er så banalt, svulstig og søtt at man kan få diabetes av mindre. Det beste med Som i himmelen er faktisk strofen Ole Ivars har tjuvlånt fra den godeste Bach. Resten av låten kverner bare rundt verselinja 'Som i himmelen føler jeg meg - sammen med deg'. La oss spare Europa for dette. Vær så snill.
2/10.

Melodi 7: Torstein Sødal - Eastern Wind
Rolig ballade som mest av alt hadde passet glimrende som avslutningslåt når rulleteksten kommer i en Disneyfilm om noen dyr og alt det rare de finner på i skogen. Tekst og melodi er laget av Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles og fremføres fint av Torstein Sødal. Fint nok, men i denne sammenhengen blir det imidlertid for kjedelig
4/10.

Melodi 8: Maria Haukaas Storeng - Hold On Be Strong
Det har vært knyttet stor spenning til denne låten, som er signert Mira Craig da hun var femten år gammel. Og selv om man kan skimte Mira i det fjerne, klarer Maria å gjøre låten til sin egen. Hold On Be Strong varierer mellom å være en ballade og en litt mer uptempo låt med stilig arrangement og komp. Og Maria synger absolutt bra.
7/10
.

Hvilken låt er det som er din favoritt av årets finalelåter? Skriv inn kommentar under.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:37 USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan innen 14 måneder13:27 Jahn Teigen hedres med minnekonsert i hjembyen13:24 Virusfrykt stanser italiensk toppkamp13:24 Søreide til stede når USA og Taliban inngår fredsavtale13:23 Fansen har samlet inn penger til Jahn Teigens begravelse13:11 Valg i Slovakia i kjølvannet av journalistdrap13:09 Knallsterk 500 meter fra Lunde Pedersen13:07 20 kjøretøy evakuert fra kolonnekjøring etter trafikkuhell på Hardangervidda12:44 Hovland etter Honda Classic: – Ikke så langt unna som det ser ut på scoren12:39 Deler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt grunnet coronasmitte12:38 Erdogan hevder anlegg for kjemiske våpen er ødelagt i Syria12:34 Erdogan: 18.000 migranter ved grensa til EU12:33 Bosiek vant 500 meteren, Haugen nest sist12:17 Koronavirus: 813 nye smittede i Sør-Korea12:17 Therese Johaug passerte Marit Bjørgen med sin 63 verdenscupseier på distanse12:11 E10 åpnet igjen etter snøras i Lofoten12:08 Ortlieb raskest i jevnt super-G-renn i Italia12:04 Shinhama økte ledelsen, Lorentzen tapte terreng12:02 Norsk EM-bronse i skiskyting11:40 Iran: Ni nye virusdødsfall11:26 Spansk storavis: Haaland favoritt til å bli Real Madrids neste spiss11:20 Skøyte-VM: Kodaira tok innpå Takagi11:11 Ny ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet11:04 Krever Nato-forklaring: – Hva har Norge lovet bort?10:39 Kombinert: Norsk ledelse etter laghoppingen10:38 FIDE-sjefen: Carlsen forsvarer VM-tittelen i desember10:19 Trump-regjeringen og Taliban undertegner fredsavtale09:55 Kvinne døde i fallulykke i Oslo09:39 En tredje danske er smittet av viruset09:30 USA melder om flere virustilfeller uten kjent årsak09:14 Bjarne Rykkje forklarer den dårlige norske skøytesesongen09:00 Island vurderer å endre navneloven08:34 Lei av å kaste mat? Her er løsningen!08:08 Togtrafikken i påsken rammes av vedlikeholdsarbeid06:29 1.000 griser døde i brann på Bornholm06:12 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:25 Bileiere får 10 millioner etter parkeringshusbrann04:51 Mann knivdrept i Sverige04:29 Ny storseier til Zuccarello og Minnesota Wild04:25 Hermstad vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten03:40 USA utsetter planlagt toppmøte grunnet virusfrykt02:04 Demonstrasjoner og protest da Polanski fikk filmpris i Paris01:20 Trump vil på nytt ha Ratcliffe som e-sjef01:19 KNM Helge Ingstad blir solgt som skrapmetall00:42 DNB frykter virusspredning – avlyser internasjonal konferanse i Oslo23:50 Stor pågang hos Ullevåls virustelefon23:47 Hovland utslått i Florida etter ny tung runde23:24 Bunnlaget Norwich med sterk seier mot Leicester22:53 Ødegaard & co. fant nøkkelen til slutt, slo Valladolid 1-021:52 Åtte personer til legevakt etter frontkollisjon på Hovden21:19 Det hvite hus anklager pressen for å ville skade Trump med virusdekningen20:34 MDG jubler over klimadom – nå vil de se Gardermoen-utbygging i retten19:36 Malin (18) fikk ikke leilighet – fordi hun er bifil19:30 BBC: Minst 210 personer døde i Iran etter å ha blitt smittet av coronaviruset18:43 Ansatt på Ullevål er smittet av coronaviruset18:11 Konflikt om kongolesisk stjerne førte til branner og evakuering av Gare de Lyon18:05 Snøskred slukte to biler i Lofoten – vei sperret til lørdag17:41 Rolls Royce selger fabrikk med 770 ansatte i Bergen17:24 Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) går av14:53 Ny skadesmell for City-stjerne14:52 Ytterligere tre gutter siktet for drapsforsøk i Oslo14:35 Ber om penger for å beskytte barna mot corona: – Kynisk spill på frykt14:17 Solskjær med heldig trekning i europaligaen13:42 Tyrkia får full støtte fra Nato13:21 Grimsbø og Frafjord melder seg klare for Norge13:20 Store snømengder ventes i Telemark og Agder13:15 Ingen kjærlighet i luften mellom MDG og Høyre13:13 Venstre-topp vil ha Tesla-fabrikk til Norge12:36 – Brutalt hvis Nyland ikke får starte finalen12:14 FCK-stjerne siktet for overfall på politimann under kamp11:56 Corona i skolen: – Vi skal trøste, men holder nærkontakt på et minimum11:55 Dagligvarekjedene forbereder seg på mulig hamstring11:47 Fremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren11:44 Solskjær: – Det lengst nede jeg har vært11:33 Nav: Personer i hjemmekarantene har rett til sykemelding11:19 Koronafrykt gir hamstring av munnbind og masker11:08 Oljeprisen har falt under 50 dollar fatet11:07 Sagosen jubler for VM på hjemmebane: – Helt magisk!10:32 Russiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15 Svømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11 Nordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55 DNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44 – Solbakken enestående for dansk fotball09:43 Ingen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35 Nå blir vigselsattesten digital09:19 Nordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08 Nå åpner Tyrkia «porten til Europa»09:07 Virusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59 Åpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46 Død person funnet i brennende bil i Moss08:10 Trondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40 Datteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36 Nye land rammet av Coronaviruset07:13 Jahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01 New Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45 Storoppgjørene i kø for Ødegaard06:36 Profilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35 Sverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30 Virke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan
Siste nytt
13:37VerdenUSA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan innen 14 måneder13:27NorgeJahn Teigen hedres med minnekonsert i hjembyen13:24SportVirusfrykt stanser italiensk toppkamp13:24VerdenSøreide til stede når USA og Taliban inngår fredsavtale13:23NorgeFansen har samlet inn penger til Jahn Teigens begravelse13:11VerdenValg i Slovakia i kjølvannet av journalistdrap13:09SportKnallsterk 500 meter fra Lunde Pedersen13:07Norge20 kjøretøy evakuert fra kolonnekjøring etter trafikkuhell på Hardangervidda12:44SportHovland etter Honda Classic: – Ikke så langt unna som det ser ut på scoren12:39NorgeDeler av øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er stengt grunnet coronasmitte12:38VerdenErdogan hevder anlegg for kjemiske våpen er ødelagt i Syria12:34VerdenErdogan: 18.000 migranter ved grensa til EU12:33SportBosiek vant 500 meteren, Haugen nest sist12:17VerdenKoronavirus: 813 nye smittede i Sør-Korea12:17SportTherese Johaug passerte Marit Bjørgen med sin 63 verdenscupseier på distanse12:11NorgeE10 åpnet igjen etter snøras i Lofoten12:08SportOrtlieb raskest i jevnt super-G-renn i Italia12:04SportShinhama økte ledelsen, Lorentzen tapte terreng12:02SportNorsk EM-bronse i skiskyting11:40VerdenIran: Ni nye virusdødsfall11:26SportSpansk storavis: Haaland favoritt til å bli Real Madrids neste spiss11:20SportSkøyte-VM: Kodaira tok innpå Takagi11:11NorgeNy ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet11:04VerdenKrever Nato-forklaring: – Hva har Norge lovet bort?10:39SportKombinert: Norsk ledelse etter laghoppingen10:38SportFIDE-sjefen: Carlsen forsvarer VM-tittelen i desember10:19VerdenTrump-regjeringen og Taliban undertegner fredsavtale09:55NorgeKvinne døde i fallulykke i Oslo09:39VerdenEn tredje danske er smittet av viruset09:30VerdenUSA melder om flere virustilfeller uten kjent årsak09:14SportBjarne Rykkje forklarer den dårlige norske skøytesesongen09:00VerdenIsland vurderer å endre navneloven08:34Helse og livsstilLei av å kaste mat? Her er løsningen!08:08NorgeTogtrafikken i påsken rammes av vedlikeholdsarbeid06:29Verden1.000 griser døde i brann på Bornholm06:12NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeBileiere får 10 millioner etter parkeringshusbrann04:51VerdenMann knivdrept i Sverige04:29SportNy storseier til Zuccarello og Minnesota Wild04:25NorgeHermstad vil prøve ny rullebane på Gardermoen for retten03:40VerdenUSA utsetter planlagt toppmøte grunnet virusfrykt02:04VerdenDemonstrasjoner og protest da Polanski fikk filmpris i Paris01:20VerdenTrump vil på nytt ha Ratcliffe som e-sjef01:19NorgeKNM Helge Ingstad blir solgt som skrapmetall00:42NorgeDNB frykter virusspredning – avlyser internasjonal konferanse i Oslo23:50NorgeStor pågang hos Ullevåls virustelefon23:47SportHovland utslått i Florida etter ny tung runde23:24SportBunnlaget Norwich med sterk seier mot Leicester22:53SportØdegaard & co. fant nøkkelen til slutt, slo Valladolid 1-021:52NorgeÅtte personer til legevakt etter frontkollisjon på Hovden21:19VerdenDet hvite hus anklager pressen for å ville skade Trump med virusdekningen20:34PolitikkMDG jubler over klimadom – nå vil de se Gardermoen-utbygging i retten19:36PengerMalin (18) fikk ikke leilighet – fordi hun er bifil19:30VerdenBBC: Minst 210 personer døde i Iran etter å ha blitt smittet av coronaviruset18:43NorgeAnsatt på Ullevål er smittet av coronaviruset18:11VerdenKonflikt om kongolesisk stjerne førte til branner og evakuering av Gare de Lyon18:05NorgeSnøskred slukte to biler i Lofoten – vei sperret til lørdag17:41PengerRolls Royce selger fabrikk med 770 ansatte i Bergen17:24PolitikkFiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) går av14:53SportNy skadesmell for City-stjerne14:52NorgeYtterligere tre gutter siktet for drapsforsøk i Oslo14:35NorgeBer om penger for å beskytte barna mot corona: – Kynisk spill på frykt14:17SportSolskjær med heldig trekning i europaligaen13:42VerdenTyrkia får full støtte fra Nato13:21SportGrimsbø og Frafjord melder seg klare for Norge13:20NorgeStore snømengder ventes i Telemark og Agder13:15PolitikkIngen kjærlighet i luften mellom MDG og Høyre13:13MotorVenstre-topp vil ha Tesla-fabrikk til Norge12:36Sport– Brutalt hvis Nyland ikke får starte finalen12:14SportFCK-stjerne siktet for overfall på politimann under kamp11:56NorgeCorona i skolen: – Vi skal trøste, men holder nærkontakt på et minimum11:55PengerDagligvarekjedene forbereder seg på mulig hamstring11:47PolitikkFremmer mistillitsforslag mot fiskeriministeren11:44SportSolskjær: – Det lengst nede jeg har vært11:33PengerNav: Personer i hjemmekarantene har rett til sykemelding11:19Helse og livsstilKoronafrykt gir hamstring av munnbind og masker11:08PengerOljeprisen har falt under 50 dollar fatet11:07SportSagosen jubler for VM på hjemmebane: – Helt magisk!10:32VerdenRussiske krigsskip på vei gjennom Bosporos10:15SportSvømmestjerne utestengt i åtte år, mister OL10:11ReiseNordmenn dro på flere flyreiser til utlandet i fjor09:55PengerDNB tapte i Høyesterett – må ut med 350 millioner til kundene09:44Sport– Solbakken enestående for dansk fotball09:43SportIngen kombinasjon for Kristoffersen, været stopper Hinterstoder-renn09:35NorgeNå blir vigselsattesten digital09:19PengerNordmenn svenskehandlet for 14,3 milliarder i fjor09:08VerdenNå åpner Tyrkia «porten til Europa»09:07ReiseVirusfrykt gir halvering for Finn Reise08:59Helse og livsstilÅpner informasjonstelefon for spørsmål om coronavirus08:46NorgeDød person funnet i brennende bil i Moss08:10NorgeTrondheim kommune fjerner dame- og herreskilt på toalettene07:40NorgeDatteren med rørende minneord til Jahn Teigen07:36VerdenNye land rammet av Coronaviruset07:13NorgeJahn Teigen bisettes onsdag 11. mars07:01VerdenNew Zealand bekrefter første korona-tilfelle06:45SportStoroppgjørene i kø for Ødegaard06:36VerdenProfilert maktkritiker pågrepet i Hongkong06:35SportSverre Lunde Pedersens tøffe sesong06:30ReiseVirke Reiseliv ber regjeringen om viruskriseplan
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus