Meny

Färjestad sikler på Zuccarello Aasen

Frisk Askers Mats Zuccarello Aasen (t.v.), her i duell med Vålerengas David Nyström er vilt jaget av svenske toppklubber. Färjestad legger ikke skjul på at nye fremstøt kan bli gjort mot 21-åringen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar ville svenske Färjestad hente Frisk Askers Mats Zuccarello Aasen til klubben, men overgangen gikk i vasken. Nå vil svenskene prøve seg igjen.

Frisk Askers supertalentet Mats Zuccarello Aasen har så langt i sesongen scoret 23 mål og stått bak 34 andre scoringer – såkalte assists – og er med det en av de mest poengsultne spillerne i Get-ligaen. Det vekker interesse fra «hockeystorebror» Sverige.

- En veldig interessant spiller som vi har fulgt lenge, sier den svenske hockeylegende Håkan Loob, nå sportssjef i toppklubben Färjestad til ABC Nyheter.

Og Aasen er ikke bare en spiller de har fulgt lenge.

I januar henvendte klubben seg direkte til personer rundt 21-åringen med en konkret forespørsel om et klubbytte. Aasens tjenester var sterkt ønsket så fort som mulig til «Löfbergs Lila Arena» - hjemmehallen til Sveriges kanskje størst hockeyklubb.

- Ja, vi snakket med personer med tilknytning Mats og forhørte oss om det var mulig å hente ham før 31. januar, for da stenger det internasjonale overgangsvinduet, men det lot seg dessverre ikke gjøre. Fordi vi hadde mange skader på sentrale spillere så vi på Mats som en perfekt spiller hos oss da, innrømmer Loob.

Nye muligheter

Loob, som regnes som en av Sveriges absolutte beste spillere gjennom tidene, med blant annet OL-gull fra Lillehammer i 1994 som et av karrièrehøydepunktene, sier at Aasen er en spiller de også vurderer sterkt for de kommende sesongene.

- Det ville vært feil av meg å si at Mats Zuccarello Aasen ikke er en spiller vi ser på som uhyre spennende. Vi holder på med planleggingen for neste sesong og Aasen er en av de som vi har på blokka. Det ligger vel litt i luften siden vi sterkt ønsket oss ham i januar, fortsetter mannen som har vunnet alt som kan vinnes i svensk hockey.

Den mektige sportssjefen mener at Aasen kommer til å få en viktig rolle i laget, om det er Färjestad han til slutt havner i.

- Det er slutt på de tider hvor en hentet spillere kun for å fylle opp stallen. En spiller av Mats` kaliber må spille en sentral rolle i laget, enten i en første eller andre rekke. Det ville være meningsløst å ha han gående på en rekke lenger bak. Og fortsetter:

- I og med de nye reglene, hvor det dømmes mye hardere på stygge forseelser, så vil det åpne seg mer rom og «isyter» for spillere som Aasen. En liten, skikkelig teknisk spiller med bra ferdigheter på skøyter vil kunne bli en hit i Elitserien. Han bør få en rolle som gjør at han har muligheter til å gjøre poeng i hver kamp.

Taus

Mats Zuccarello Aasen selv bedyrer at han ikke vet hva som skjer i fremtiden. Men han utelukker ikke at han neste år blir å se i den svenske eliteserien.

- Jeg har ikke snakket direkte med noen svenske klubber så det er litt vanskelig å si noe nå om hva som skjer, men jeg bestemmer meg etter sluttspillet her hjemme, sier Zuccarello Aasen til ABC Nyheter.

Han sier videre at det vil være stort å få prøve seg i en større liga enn Get-ligaen.

- Jeg legger ikke skjul på at det vil være en drøm for meg å spille i Sverige, helt klart. Det har vært det ganske lenge, men hva det blir til vet jeg ikke nå. Vi får se, sier unggutten som en firedels italiensk, derav navnet Zuccarello.

- Dra

Toppspillerutvikler i Get-ligarival Vålerenga, Anders Blegeberg, er ikke i tvil om hva Aasen bør gjøre.

- Han er mer enn god nok for Elitserien. Jeg mener han bør absolutt dra over dersom sjansen skulle by seg, noe jeg ikke er i tvil vil bli tilfellet.

Blegeberg jobber til daglig med unge spillere, både i kraft av å være trener på WANG Toppidrett, men også i Vålerenga. Han sammenligner Aasen med to profiler som gjør det meget godt i den svenske toppligaen.

- Som spiller er han veldig lik Frölundas Steve Kariya og Modos Patrick Yetman, to spillerer med stor suksess i Sverige. Jeg er ikke i tvil om at han vil lykkes. Men det er også viktig med timing. Og den er perfekt nå. 21 år, «up and coming» og med stort potensial.

Skellefteå også sugen

Peo Larsson, sportssjef i Elitserieklubben Skellefteå AIK Hockey, skryter også av Mats Zuccarello Aasen. Han vet meget godt hva den «lilla norrmannen» står for og vil ikke utelukke at de gjør et fremstøt for å sikre seg underskriften til Frisk Asker spilleren

- En veldig teknisk og god spiller, ganske liten, men skikkelig god på mange måter. Han er helt klart en av de spillerne vi har på agendaen, sier Larsson til ABC Nyheter. Og fortsetter:

- Han er det jeg vil si meget talentfull. Det er for tidlig å si om vi henvender oss med tanke på Mats for neste sesong, men at han er en spiller vi har på blokka, ja definitivt, fortsetter Larsson i Skellefteå.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus