– Afghansk al-Qaida-leder drept

Abu Laith al-Libi, en av al-Qaidas øverste ledere skal være drept. (Foto: Scanpix)
Abu Laith al-Libi, en av al-Qaidas øverste ledere skal være drept. (Foto: Scanpix)
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av al-Qaidas øverste ledere i Afghanistan er drept, ifølge en nettside som ofte brukes av ytterliggående islamistiske grupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dubai (NTB-Reuters-AP): I en melding på nettsiden Ekhlaas.org står det at Abu Laith al-Libi har falt som martyr, uten noen nærmere opplysninger om når og hvor han ble drept.

Tidligere denne uken ble flere medlemmer av en væpnet gruppe drept i et rakettangrep vest i Pakistan som USA mistenkes for å ha stått bak. Stammeledere i området har opplyst at en av al-Libis medarbeiderer mistet livet i dette angrepet.

Abu Laith al-Libi kommer opprinnelig fra Libya. I november opptrådte han i en video sammen med al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri, og han har tidligere lagt ut meldinger på islamistiske internettsider. Blant annet har han tatt til orde for å utveksle fanger med Storbritannia og andre vestlige land.

Al-Libi har fungert som et bindeledd mellom den afghanske Taliban-bevegelsen og al-Qaida-nettverket, som gjennom en årrekke har drevet opplæring i geriljakrigføring og terrorisme. Han har tidligere ledet en av al-Qaidas treningsleirer, ifølge nyhetsbyrået AP. (©NTB)